26.07.2009 / Eugenio Bennato Bodrum Kalesi'nde

Bennato, Eugenio

     Eugenio Bennato 1 Ağustos’ta “Bodrum Kalesi”nde muhteşem bir konsere hazırlanıyor

     Ünlü İtalyan müzisyen Eugenio Bennato ve grubu “Taranta Power” 1 Ağustos 2009 akşamında “Bodrum Kalesi”nde sahne alacak. İtalyan etnik rock müziğinin öncüsü olarak tanınan 61 yaşındaki sanatçı, bu konserinde Akdeniz’in farklı köşelerinden gelen özgün melodileriyle yarattığı eserlerini seslendirecek. Napoli’li Eugenio Bennato, “Tarantella” adlı Güney İtalya halk müziğinden yola çıkarak bestelediği canlı ritimdeki dans parçalarıyla ülkesinin efsane müzisyeni olarak tanınan etnik soundları Akdeniz ritmi ve müziği ile yorumlayarak gençlere sevdirdi. Farklı ve coşkulu çalışmalarından ötürü geçtiğimiz yıl “San Remo Müzik Festivali”ne onur konuğu olarak davet edildi. Seslendirdiği “Grande Sud” (Büyük Güney-Büyük Akdeniz) adlı parçası, tüm konserlerinin ana teması oldu.

     Bodrum’da vereceği konserden dolayı büyük bir sevinç duyan Bennato, Türklerin müzik kültüründen etkilendiğini ve bu konserin kendisine yeni bir ufuk daha açacağına inandığını belirtti. Grubunda Müslüman Afrika ülkelerinden genç şarkıcılar da bulunan ve müziği ile dünyanın pek çok yerinde organize edilen festivalleri taçlandıran Eugenio Bennato, Bodrum Kalesi için “Sfenks Festivali kapsamında Piramitlerde verdiğim konser ortamı kadar büyüleyici olacağına inanıyorum” diyor.

     Çağdaş Türk ozanı Barış Manço’nun müziğini bildiğini ve çok beğendiğini söyleyen Bennato, “Ölümü Türk ve dünya müziği için büyük kayıp” diyerek Manço’nun 1-2 şarkısına konser repertuvarında yer vereceğini söyledi: “Böylelikle onun değerli ruhunu onurlandırarak sevgilerimizi, unutulmadığını ve unutulmayacağını göstereceğiz.”

     Bennato; Barış Manço’nun kendisine en yakın hissettiği Türk sanatçısı olduğunu da vurguladı. “Türkler ve Türkiye Akdeniz’in önemli bir parçasıdır” diyen sanatçının müziğinde ezan sesleri de var, rock da, flamenko tınıları da ve belki zeybek, harmandalı da. Bu kadar etnik kökeni bir arada tutan Bennato’nun konseri kaçmaz.

     Gazete Vatan – 26.07.2009, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772311
Online Ziyaretçi Sayısı:44
Bugünlük Ziyaret :1088

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.