21.03.2012 / Çukurova'da Korno Sesleri

Toki Dinletisi


     “Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı” sanatçıları Adana ve Mersin’de bir dizi dinleti gerçekleştirdi.

     Korno sanatçısı Zafer Yümlü ve klasik gitar sanatçısı Kaan Öztutgan 13 Mart günü “Toki Şehit Fikret Yükseler İlköğretim Okulu” ve “Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi”nde iki açıklamalı eğitim dinletisi verdi. Dinletilerde çalgılar ve “çoksesli ulusal ve uluslararası sanat küğü” hakkında öğrencileri bilgilendiren sanatçılar büyük ilgi ile karşılandı. “Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi” yönetici ve öğretmenleri ilçede bu tip bir etkinliğin ilk defa gerçekleştirildiğini belirttiler.

Kozan Dinletisi-1

Kozan Dinletisi-2


     İkili 15 Mart akşamında ise “İçel Sanat Kulübü Nevit Kodallı Konser Salonu”nda bir başka dinleti gerçekleştirdi. İtalyan besteci Andrea Ferrante’nin “Ci Penso Ancora” adlı yaratısının dünyada ilk çalınışının yapıldığı bu dinletide “Akob” ve “İçel Sanat Kulübü” üyelerinin yanında geniş bir izleyici kitlesi hazır bulundu.

Mersin Dinletisi


     “Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı” genel koordinatörü Zafer Yümlü tüm dünyada programlı dinletilerinin yanında çeşitli kültür ve eğitim projeleri de gerçekleştirdiklerini belirtti.

     21.03.2012, İzmir




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796498
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1187

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.