17.08.2009 / Kenan Evren'e Eleştiri!

Kenan Evren'e Eleştiri!


     Mor ve Ötesi: “Yargılanmadan ölmeyin lütfen...”

     “Rock Tatili Foça”da konserler hız kesmiyor. Festivalin ikinci günündeki “Duman” performansının ardından sıra “Mor ve Ötesi”, Yasemin Mori ve Kurban’daydı. Hem sahnedeki gruplar hem de alandaki gençler, şiddetli lodosa inat eğlenmeyi bildi.

     Foça “İngiliz Burnu”ndaki müzik festivali “Rock Tatili Foça”nın üçüncü günü Marsis, Dinar Bandosu, Baba Zula, Yasemin Mori, Kurban ve Mor ve Ötesi sahne aldı.

     Kurban sahneye çıktığında ise seyirciler resmen coştu. Grup, eski şarkılarının yanı sıra yakın gelecekte çıkması planlanan yeni albümlerinden şarkılarını da seslendirdi. Lodosun sesi dağıtması ve alanda sesin sağlıklı duyulamamasına rağmen konser alanını dolduran binlerce genç şarkılara koro halinde eşlik etti.

     “Mor ve Ötesi” gece 01.10’da sahnedeydi. Saatin geç olmasına rağmen tek bir kişi bile alandan ayrılmazken coşku “Uyan” parçası ve lodosun hızını kesmesiyle birlikte doruğa çıktı. “Mor ve Ötesi” sırasıyla “Pis”, “Ayıp Olmaz mı”, “Kördüğüm”, “Sonbahar” ve “Yardım Et”i söyledi. “Cambaz”ı hep bir ağızdan seyircilerle birlikte söyleyen Harun Tekin, “Buradan gerçekten çok güzel görünüyorsunuz” dedi. Tekin “İddia” parçasının ardından “Aranızda aşık olan var mı? Olmayan var mı? Bu şarkının hangisi için yazıldığını gerçekten bilmiyorum” diyerek “Aşk İçinde”yi söyledi.

     Kenan Evren’e Eleştiri

     “Darbe” parçasının ardından Harun Tekin tartışma yaratacak şu açıklamayı yaptı: “Marmaris’teki ressama selamlar. Kenan Paşa’dan tek ricamız yargılanmadan önce ölmemesi. Daha O’nunla işimiz var. Daha önce Türkçe müzik yapan bir grup Kenan Evren’e sallasa inanmazdım. Bunun altında sizin imzanız var. Teşekkür ederiz. Darbe marbe yok. Darbe isteyenler başka kapıya.” Bu söylemi alkışlarla karşılanan Tekin daha sonra sırasıyla “Parti”, “Kış Geliyor”, “Serseri”, “Yaz Yaz”, “Son Deneme”, “23”, “Küçük Sevgilim”, “Sevda Çiçeği”, “Deli”, “Daha Mutlu Olamam” ve “Bir Derdim Var”ı söyleyerek gece 03.00’de hala dolu olan alana veda etti.

     Gazeteport - 17.08.2009, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769339
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :915

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.