06.04.2012 / Tarsus St. Paul Kilisesi'nde Konser


     Tarsus’ta yayınlanan “Aratos” tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisi 9 yılda 50. sayıya ulaştı. “Aratos Dergisi” 9. yılını 8 Nisan Pazar akşamı saat 20.00’de, “St. Paul Kilisesi”nde vereceği bir konserle kutlayacak.

     Tarsus’ta yayınlanan “Aratos” tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisi 9 yılda 50. sayıya ulaştı. Gazeteci Uğur Pişmanlık’ın verdiği bilgiye göre, “Aratos Dergisi” 9. yıl etkinliği olarak sanatseverlere bir müzik dinletisi sunacak. “St. Paul Kilisesi”nde verilecek müzik dinletisi, “Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı” ve “Senfoni Orkestrası” üyelerinin oluşturduğu “Düşlem Üçülü” topluluğu tarafından verilecek.

     Marina Babayeva, Zafer Teomete ve Tuğrul Göğüş’ten oluşan “Düşlem Üçülü” topluluğunun verecekleri dinleti programı ve eserler şöyle:

     F. Mazas: Op. 18 (İki Keman ve Viyola için Üçül)
     * Allegro non troppo
     * Allegro moderato
     * Rondo-Allegretto

     P. Crémont (İki Keman ve Viyola için Üçül)
     * Allegro moderato
     * Andantino poco allegretto

     Andrea Ferrante (Un Tramonto - İki Keman ve Viyola için Üçül) (Marina Babayeva, Tuğrul Göğüş ve Sibel Akyürek için yazılmış olup dünyada ilk kez çalınmaktadır.)

     * I. Keman: Marina Babayeva (Çukurova Üniversitesi Adana Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi)
     * II. Keman: Tuğrul Göğüş (Çukurova Üniversitesi Adana Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi)
     * Viyola: Zafer Teomete (Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı)

     Aratos dergisi kurucusu ve yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

     “Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozoftan adını alan ‘Aratos Dergisi’ yoluna devam ediyor. ‘Aratos Dergisi’ olarak bugüne kadar birçok kitap yayınladık, sinema günlerinden, edebiyat günlerine, ‘Aratos Felsefe Okulu’ndan sergilere kadar pek çok sanat etkinliğine imza attık. 2004’te yola çıkan dergimiz 9. yılına girdi. Biz de bunu yine bir sanat etkinliğiyle kutlamak istiyoruz. Daha önceki yıldönümlerini de fotoğraf, karikatür sergileri gibi etkinliklerle kutlamıştık. Şimdi de bir müzik dinletisi ile okurlarımızın ve sanatseverlerin karşına çıkmak istiyoruz. ‘St. Paul Kilisesi’ndeki müzik dinletisini ‘Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ ve ‘Senfoni Orkestrası’ üyelerinin oluşturduğu ‘Düşlem Üçülü’ topluluğunu oluşturan değerli hocalarımız verecek. Tarihi bir mekanda bir bahar akşamında yapılacak konsere tüm okurlarımız, sanatseverler ve Tarsus halkı davetlidir. Konserimiz ücretsizdir.”

     http://www.mersinradyoses.com sitesinden alınmıştır. - 06.04.2012, Cuma

     Ansiklopedi'den küçük bir bilgi notu: Bu dinletide Andrea Ferrante'nin yaratısı çalınmamıştır.




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794987
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1059

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.