21.04.2012 / Bach, Vivaldi, Mozart Bayraklı'daydı

Kültür Kaşifleri Gençlik Grubu - 1


     “Kültür Kaşifleri Gençlik Gurubu” tarafından İzmir’in Bayraklı ilçesinde gerçekleştirilen “Klasik Müzik Enstrümanları Konuşuyor” adlı proje çocukların ve ailelerin büyük ilgisi ile karşılandı.

Kültür Kaşifleri Gençlik Grubu - 2


     “T.C. Avrupa Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Gençlik Programı” kapsamında ve “Avrupa Komisyonu” tarafından sağlanan hibe ile gerçekleştirilen proje “Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü” ve “Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı”nın proje ortaklığıyla hayat buldu.

Kültür Kaşifleri Gençlik Grubu - 3


     Bayraklı bölgesinde yaşayan, bölgenin coğrafi yapısından dolayı şehir merkezinden uzakta kalan, imkanları kısıtlı ve bir kısmı da bedensel engelli olan ilköğretim öğrencileri, proje sayesinde çok değişik faaliyetlere katıldılar. Şehrin merkezine, senfoni, opera ve konser salonlarına uzak kalan bu öğrenciler, proje kapsamında klasik müzik ve enstrümanlar hakkında yapılan sunumları dinleyerek, çok çeşitli sanat faaliyetleri yaparak, açıklamalı bir klasik müzik konseri izleyerek ve enstrümanların yapıldığı atölyeyi ziyaret ederek klasik müzik ve klasik müzik enstrümanları hakkında bilgilendiler.

Kültür Kaşifleri Gençlik Grubu - 4


     “Kültür Kaşifleri Gençlik Gurubu” lideri Onur Tevfik Yümlü, proje ile Bayraklı bölgesindeki öğrencilere ulaştıklarını, öğrencilerin yapılan etkinliklerden büyük keyif aldığını ve klasik müzik hakkında bilgi dağarcıklarının genişlediğini belirtti.

     Kültür Kaşifleri Gençlik Grubu - 21.04.2012, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797657
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1238

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.