06.12.2009 / Kanser Hastaları için Dans Ediyoruz

Kanser Hastaları için Dans Ediyoruz


     Kanser hastasıydınız ve iyileştiniz mi? Haydi gelin birlikte hem eğlenip hem de diğer hastalarına umut olalım...

     “Her Şeye Rağmen Yalnız Değiller” bünyesinde bir dans gurubu kuruyoruz, bu gurubun içerisinde ağırlıkla kanser hastalığına yakalanmış ve iyileşmiş kişiler olacak. (Not 1: Tedavi gören kanser hastaları da kendilerini iyi hissettikçe çalışmalarımıza izleyici olarak ve dans etmek için katılabilir) (Not 2: Kanser türü ne olursa olsun her çeşit kanser hastası katılabilir.)

     Mart ayına kadar gurubun gösteri çıkartabilmesini hedefliyoruz, gösterinin sadece dans değil müzikal tadında dans koreografisi ile süslenmiş güzel bir karışım olmasını planlıyoruz. Dans kategorileri “latin dansları, tango ve hiphop” olacaktır. Çalışmalarımızı Boğaziçi Üniversitesi’ne ait salonlardan birinde yapacağız. Ayrıca eğitmenler de yine Boğaziçi Üniversitesi dans kulübü BUdans eğitmenleri tarafından sağlanacak.

     Amacımız kanser hastalığına yeni yakalanmış ve tedavi görmekte olan diğer kanser hastalarına bu hastalığın ölümcül olmadığını ve bizlerin de aynı yoldan geçip iyileştikten sonra eski hayat kalitemize kavuşarak dans gibi zor bir aktiviteyi yapabildiğimizi göstermek istiyoruz.

Dans Eder misin?


     Çünkü kanser malasef artık uzağımızdaki bir hastalık değil, istatistiklere göre neredeyse her beş kişiden biri kansere yakalanıyor. Bu konuda farkındalığı artırmak ve tedavi gören kişilerin içinde, bir umut ışığı yakabilmek istiyoruz.Tıp camiası tarafından da kabul edilen moral ve umudun kanser tedavisi gören kişiye etkisi için elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.

     Katılmak için  ”Adınız, Adresiniz, Yaşınız, Dans geçmişiniz ve fotoğrafınızın da” bulunduğu bir dosyayı davut@davuttopcan.com adresine gönderir misiniz? Ayrıca dernek başkanlığını da yürüten Davut Topcan da eski bir kanser hastası ve dansçı olması sebebiyle guruba katılacaktır.

     Hürriyet Gazetesi - 6.12.2009, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797254
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1222

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.