08.05.2012 / Tiyatrocular El Üstündeydi!

Bahçeli, Devlet


     Tiyatroların özelleştirilmesiyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan’ı ağır bir dillle eleştirdi.

     Bahçeli, “Şehir Tiyatroları”ndaki yönetmelik değişikliğine tepki gösteren ve itiraz eden tiyatro sanatçılarının Başbakan’ın hışmına uğradığını hatırlatarak, “Dolmabahçe’de ‘Yıkım Projesi’ anlatılırken tiyatrocular el üstünde tutulmuştu” dedi.

     “MHP” lideri Devlet Bahçeli, tiyatroların özelleştirilmesiyle ilgili olarak da Başbakan Erdoğan’ı ağır bir dillle eleştirdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli şöyle konuştu:

     …………………………………

     Dolmabahçe: 2010 yılının Mart ayında, “Dolmabahçe”deki “Başbakanlık Çalışma Ofisi”nde “Yıkım Projesi” anlatılırken, tiyatrocular el üstünde tutulmuş, iltifata layık görülmüş ve kendilerine takdir hisleri bizatihi Başbakan “Muhsin Ertuğrul Sahnesi”ni çok modern, sağlıklı bir yapıyla tiyatro dünyasına kazandırdıklarını bugünlerle ters düşercesine ortaya koymuştur. Hatta sanatçıların güzel eserleriyle ortaya koyduğu dramların, trajedilerin, sorunların sağır duvarları aşıp gerçek adresine ulaşamadığını üzülerek belirtmiş ve milletimizi bu kapsamda zan altında bırakmıştır. Başbakan Erdoğan son zamanlarda tek kişilik performansıyla güldürü alanında ve kara mizahta komedi dükkanı açan bir tercihin ve temponun içindedir. Grup toplantılarında “İncili Çavuş”u aratmayan, “İsmail Dümbüllü”ye rahmet okutan, orta oyununda kenarı kürklü kaftan ve külah giyip, elinde şak şak taşıyan kavuklu “Pişekarcı”yı bile kıskandıran bir şahsiyettir. Milletimizi panayır ve parçalı tiyatroyla meşgul etmiş, küresel projeleri bölücülük aksesuarı yardımıyla adapte etmeye kalkışmış, kan dekorunu, haçlı diksiyonunu Okyanus ötesinin repliğiyle içinde bulunduğumuz coğrafyaya taşımıştır.

     ………………………………

     Gazete Vatan - 08.05.2012, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796543
Online Ziyaretçi Sayısı:24
Bugünlük Ziyaret :1190

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.