29.06.2012 / Güngör Dilmen Öldü İddiasına Yalanlama

Dilmen, Güngör


     Türk tiyatrosuna “Midas’ın Kulakları” oyununun da arasında olduğu birçok eser kazandıran Güngör Dilmen’in öldüğüne ilişkin yapılan haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı.

     Eski Kültür Bakanı Talat Halman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yakın dostu Güngör Dilmen’in öldüğüne yönelik haberlerin yapıldığını hatırlattı.

     “Bundan çok üzüntü duydum. Güngör Dilmen hayatta” diyen Halman, Dilmen’in halen İzmir’de özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiğini bildirdi.

     Dilmen’in yaklaşık bir ay önce midesinden ameliyat olduğunu dile getiren Halman, şöyle konuştu:

     “Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınmıştı. Bugün öldüğüne dair bazı internet sitelerinde haberler gördüm. Eşini aradım, ölmediğini, hayatta olduğunu, gözlerini açıp kendisine tepki verdiğini söyledi. Güngör Dilmen’e saygısızlık yapılmıştır. Üzüntülüyüm. Acil şifalar diliyorum."

     Güngör Dilmen Kimdir?

     Güngör Dilmen, 1960 yılında “İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Filoloji Bölümü”nü bitirdi. Daha sonra Tel Aviv ve Atina’ya giderek, tiyatro alanında incelemeler yaptı. ABD’nin “Yale” ve “Washington” üniversitelerinde, 1961-1964 arasında tiyatro eğitimi gördü. “İstanbul Şehir Tiyatroları” ve “İstanbul Radyosu”nda çalıştı. 1971’de İngiltere’deki “Durham Üniversitesi”nde doğu dilleri okutmanı, 1982’de ise “Eskişehir Anadolu Üniversitesi”nde öğretim görevlisi oldu. İlk yazılarında “Güngör Kalyoncu” imzasını kullandı. “İstanbul Şehir Tiyatroları”nda yönetmen yardımcılığı ve dramaturgluk yapan Dilmen, 1959’da “Sinema-Tiyatro Dergisi”nin açtığı yarışmada yazdığı tek perdelik oyun “Midas’ın Kulakları” ile birincilik kazanmıştı.

     Star Gazete - 29.06.2012, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796482
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1187

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.