16.07.2012 / Küçük Dev Adam Büyüledi

Büyükedes, Simge - Carreras, Jose


     “D-Marin Turgut Reis Uluslararası Müzik Festivali”nin açılışında “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası” eşliğinde sahneye çıkan ünlü tenor Jose Carreras, ayakta alkışlandı...

     “D-Marin Turgut Reis Uluslararası Klasik Müzik Festivali”, dünyaca ünlü İspanyol (Katalan) tenor Jose Carreras’nın “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası” (CSO) eşliğinde gerçekleştirdiği konseriyle açıldı. Ünlü tenoru izleyen 5 bin 500 kişi dakikalarca alkışladı. Dünyanın en güzel seslerinden biri olarak kabul edilen Jose Carreras, pankreas kanseri sonucu yitirdiğimiz bir diğer ünlü tenor Pavarotti ve Placido Domingo ile verdiği konserlerle sadece klasik müzik tutkunlarının değil, geniş kitlelerin de sevgisini kazanmıştı.

     Simge Büyükedes Eşlik Etti

     İlk ve tek olarak 20 yıl önce Türkiye’ye gelen bu özel ses, dün gece Bodrumlular’a unutulmaz anlar yaşattı. Bu yıl 8’incisi gerçekleşen “D-Marin Bodrum Uluslararası Klasik Müzik Festivali”nin açılışı için Türkiye’yedeydi klasik müziğin “Küçük dev adamı.” Kendisine dünyanın ünlü şeflerinden David Gimenez ve soprano Simge Büyükedes’in eşlik edttiği Carreras’ı dinlemek ve izlemek gerçekten bir ayrıcalıktı.

     Çünkü güzel ses çoktur, duygu dolu yorumcu da. Hatta size, hiç aklınızda yokken ağlatan da. Ancak bir orkestra ile bütünleşen, müzik aletlerinin titreşimlerini kendi ses telleri ile birleştiren dahası alıp verdiği nefesle onları yönlendiren, kısaca senkronize olan az sanatçı vardır. İşte Carreras böyle bir ses.

     Bu yüzden iki bölümden oluşan konserde, C. Gardel’in “Lejana Tierra Mia” (Benim Uzak Ülkem), M. Leigh’in “Mançalı Adam Müzikali”nden “İmkansız Rüya” ve S. Cardillo’nun “Core n’grato” (Nankör Yürek) gibi klasik müziğin en tanınmış aryalarını seslendirirken ölmüş, nasır bağlamış bir şeylerin tomurcuklandığını hissediyordunuz. Acılarınız katlanılabilir ve saygı duyulan birer hüzne dönüşüyordu. İşte dün gece “Turgutreis Marinası”nı dolduran 5 bin 500 kişi bu ve benzeri duygularla ayrıldı konser alanından. Özel bir sesi dinlemenin sihriyle...

     Gazete Vatan - 16.07.2012, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794621
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :983

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.