27.08.2012 / Müzik Yüzünden İnfaz!

Müzik Yüzünden İnfaz!


 
   17 sivilin başını acımadan kestiler.

     Afganistan’ın güneyindeki Helmand eyaletinde 17 sivil başları kesilerek öldürüldü. “Taliban”ın yaptığı katliamın nedeni ise köylülerin müzik dinleyip, dans etmesi. Helmand’da bir askeri kontrol noktasına düzenlenen saldırıda da 11 Afgan askeri öldürüldü.

     “Nato”nun 200'den fazla üssünü kapatacağını duyurduğu Afganistan’da şiddet olayları artıyor. Afganistan’ın Helmand eyaletindeki “Kajaki” bölgesinde 17 sivil başları kesilerek katledildi. “Taliban”ın etkili olduğu bölgede, başları kesilerek öldürülenler arasında iki kadın da bulunuyor.

     Fransız haber ajansı AFP’ye açıklama yapan Afgan yetkili Davud Ahmedi, “Kajaki” bölgesinde dün gece 2’si kadın 17 köylünün “Taliban” tarafından katledildiğini söyledi. Köylülerin dans edip, müzik dinledikleri için “Taliban” tarafından öldürüldüğü savunuldu. Katliamın gerçekleştirildiği “Kajaki” bölgesi, “Taliban”ın kontrolünde bulunuyor.

     Bölgede yaşayan bir Afgan köylü, Ramazan ayında “Taliban”ın kontrolündeki bölgede baş kesme vakalarının arttığını söyledi. Afgan köylü, bir ay içinde 3 kişinin başları kesilerek infaz edildiğini belirtti.

     “Taliban”, “Nato” güçleriyle işbirliği yaptıkları gerekçesiyle daha önce bazı Afgan vatandaşlarını bu şekilde infaz etmişti.

     ……………………………………………

     Gazete Vatan - 27.08.2012, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796667
Online Ziyaretçi Sayısı:21
Bugünlük Ziyaret :1197

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.