11.09.2012 / AKM Yanmaktan Ucuz Kurtuldu!

AKM Yanmaktan Ucuz Kurtuldu!


     “AKM”nin üçüncü katında çıkan yangın korkuttu.

     “Atatürk Kültür Merkezi”nin üçüncü katında tadilat sırasında çıkan yangın korkuttu. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

     Restorasyon çalışmalarının devam ettiği “Atatürk Kültür Merkezi”nin üçüncü kat “Gezi Parkı” ve “Gümüşsuyu” cephelerindeki havalandırma boşluklarından dün saat 10.30 sıralarında dumanlar yükseldi. Bu sırada çevreye yoğun bir duman kokusu yayıldı. Bunun üzerine “AKM”ye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. En yakında bulunan “Harbiye”deki “Beyoğlu İtfaiye Grubu Ekipleri” ise sabah sporunda oldukları için üzerlerindeki kıyafetlerle yola çıktı. İtfaiye erleri, giysilerini araçta, sürücüleri ise olay yerinde değiştirdi. Kısa sürede müdahale eden itfaiye, yangını kontrol altına aldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

     Havalandırma Borusundan Çıktı

     Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “AKM”deki yangının havalandırma borusunun kesilirken yanmaya başlamasından kaynaklandığını söyledi. Demircan, “Tabii havalandırma borusu olduğu ve bina dışındaki tahliye bacaları faal olduğu için ciddi bir kokuya neden oldu. Yetkililer üç dakika içerisinde müdahale ettiler. Zaten içeride çalışan ekibimiz vardı. Ama sevindirici olan şu, kimseye zarar gelmedi, ölüm yok. Burada sökülen değiştirilen maddeye de bir zararı olmadı” dedi. Demircan, şöyle devam etti: “Kesim esnasında havalandırma boruları içerisinde var olan kimyevi maddelerin kaynak makinesiyle temas etmesi sonucu, için için yanma denilen durum söz konusu olmuş. Bildiğimiz yangın alevi tarzında değil. İçin için erime ve yanma da hemen kokuya dönmüş. Yangının boyutları büyük değil. Ciddi bir hasar veya tehlikeden söz edemeyiz.”

     İtfaiyeciler Şortla Geldi!

     “AKM”ye en yakın olan “Beyoğlu İtfaiye Grubu” yangın ihbarına sabah sporunda yakalandı. Ekip spor kıyafetleri ile olay yerine ulaşıp burada giysilerini giydi.

     Gazete Vatan - 11.09.2012, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795654
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1136

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.