25.04.2012 / Hiç Sanatçı Yok İddiası

Hiç Sanatçı Yok İddiası


     İsimler netleşmeye başladı ancak yeni yönetim kurulunda hiç sanatçı bulunmuyor iddiası konuşuluyor.

     “İstanbul Şehir Tiyatroları”nda art arda yaşanan istifalarla boşalan koltuklara atanacak isimler netleşmeye başladı. Kadir Topbaş, 7 kişilik yönetim kuruluna 5’i tiyatrocu, 2’si belediye bürokratlarından atama yapılacağını söylemişti. Ancak kulislerde konuşulanlara göre oluşturulan yeni yönetim kurulunda hiç sanatçı bulunmuyor.

     “İstanbul Şehir Tiyatroları”nda repertuvarı belirleme yetkisinin genel sanat yönetmeninden alınmasıyla başlayan süreçte istifa eden yönetim kurulunun yerine seçilecek yeni isimler kulislerde telaffuz edilmeye başladı. Geçen hafta istifa eden “Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni” Ayşe Nil Şamlıoğlu’nun yerine Hilmi Zafer Şahin atanmıştı. Boş kalan 6 kişilik yönetim kurulu üyeliği için de isimler önemli ölçüde belirlendi. İBB kulislerinde konuşulanlara göre boş üyeliklere Abdurrahman Şen, Abdullah Kaplan ve Ali Altıntaş’ın ismi kesinleşti. Bülent Katkak’ın da, son dakika sürprizi olmasa üyeliklerden birine atacağı öne sürüldü.

     Tiyatrocu Yok!

     İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Şehir Tiyatroları”ndaki istifa depreminin ardından yaptığı açıklamada, 7 kişilik yönetim kurulu üyeliğine 5 tiyatrocunun atanacağını, geriye kalan 2 koltuğa da belediye bürokratlarından atama yapılacağını söylemişti. Ancak kulislerden yansıyan bilgilere bakılırsa Topbaş’ın bu açıklamalarına pek de uyulmadığı görülüyor. Çünkü atanmasına kesin gözüyle bakılan Abdurrahman Şen, Abdullah Kaplan ve Ali Altıntaş ile Bülent Katkak’tan hiçbiri tiyatrocu değil. Kimisi ekonomi, kimisi askeriye, kimisi de bürokrasi kökenli... “Vatan”, “Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu”na atanması planlanan isimlerin kimlik kartına mercek tuttu. İşte o isimler...

     Psikolog Doktor

     Bülent Katkak: Yönetim kuruluna seçilmesine kesin gözüyle bakıldığı konuşuluyor. Psikolog doktor olan Katkak, Başbakan Erdoğan’ın Kasımpaşa’dan mahalle arkadaşı. 20 yıldır turizmle ilgilenen Katkak “Eman” ve “Figura Turizm” firmalarının da sahibi. “Türsab” ile “Tursav” üyesi ve denetçisi olan Katkak AKP İstanbul Belediye Meclis üyesi.

     “Yaş”zede Subay

     Mehmet Abdullah Kaplan: 10 yıldır “Şehir Tiyatroları Müdürlüğü” görevini sürdürüyor. 1996’da “Yaş Kararları”yla “TSK” bünyesinden re’sen emekli edilmiş eski bir subay. 1997 yılı Şubat ayında İBB’ye memur olarak açıktan atandıktan sonra 1998’de “Şehir Tiyatroları”nda müdür yardımcısı görevine getirilmiş. 2009’dan beri “ŞT”de müdür.

     Gazeteci-Yazar

     Abdurrahman Şen: 1978’de gazeteciliğe başladıktan sonra sırasıyla “Yeni Devir”, “Bulvar”, “Zaman”, “Ortadoğu” ve “Yeni Asya” gazetelerinde gazetecilik yapmış. “Sürekli Sarı Basın Kartı” sahibi.1995’te “Kültür Bakanlığı Türk Kültürüne Hizmet Özel Ödülü”nü almış. Şen’in yayınlanmış sekiz kitabı bulunuyor, halen “İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı” görevini sürdürüyor.

     YK Başkanı Ekonomist

     Ali Altıntaş: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, “Şehir Tiyatroları”nın “Yönetim Kurulu”na başkanlık edecek. Altıntaş, “Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü”nün ardından, Amerika’da ekonomi eğitimi görmüş. “Şehir Tiyatroları” ve “Kültür İşleri” Altınbaş’a bağlı.

     Akademisyen Kökenli

     Hilmi Zafer Şahin: Genel Sanat Yönetmeni. Yönetim kurulunda yer alacak tiyatroya en yakın isim. “İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü”nden mezun olan Şahin, çeşitli üniversitelerde tiyatro konusunda dersler verdi. “İBB Şehir Tiyatroları”nda, değişik yıllarda “Yönetim Kurulu Üyeliği”, “Başdramaturg” görevlerinde bulundu.

     Gazete Vatan - 25.04.2012, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797375
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1229

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.