28.10.2009 / Türkiye'nin En Büyük Korosu

Türkiye'nin En Büyük Korosu

     Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın talimatı ile Muğla’da her öğrencinin bir enstrüman çalabilmesi için çalışma başlatıldı.

     “Her birey mutlaka müzikle ve öncelikle de kendi öz müziğimizle ilgilenmeli” diyen Vali Dr. Altıparmak, enstrüman çalma yeteneği olmayanların da korolarda yer almalarını istedi.

     Vali Dr. Altıparmak’ın geçen yıl uygulamaya koydurduğu projeden sonuç alınmaya başlandı. Bu çerçevede 35 ilk ve orta öğretim okuluna piyano alınırken, ulusal bayramlarda 600 öğrenciden oluşan Türkiye’nin en büyük korosu “Atatürk Stadyumu”nda halkın karşısına çıkarıldı. Geçen yaz aylarında da “Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi” öğrencilerinden oluşan koro, klasik müzik açık hava konserleri gerçekleştirdi.

     Geçen sene il merkezinde uygulamaya konulan projenin il geneline yayılacağını belirten Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, önümüzdeki “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nda 4 bin öğrenciden oluşan koronun, “Şu Köyceğiz Yolları”, “Üsküdar’a Giderken”, “Hey Onbeşli Onbeşli” ve “Kalenin Bedenleri” adını taşıyan 4 şarkı ve türkü ile halkın karşısına çıkacağını söyledi.

     Vali Dr. Altıparmak, “Zaman zaman gözlemler yapıyorum. Çocuklarımızın ve hatta yetişkinlerimizin büyük bölümünün bir şarkıya, bir türküye başladıklarında sonunu getiremediklerini, pek çok insanımızın kendi yöresinin şarkılarını, türkülerini bilmediğini gördüm. Bir de üst kimlik sorunumuz var. Bu sorunun çözümü ortak değerlerden geçiyor. Müzik bunun en iyi yollarından biri. Çocuklarımız şarkılarımızı, türkülerimizi hep bir ağızdan söyleyebilmeliler. Bunun için ‘Her öğrenci bir enstrüman çalabilmeli’ sloganı ile projeyi başlattık. Enstrüman çalamayanlar koroda yer alsın dedik. Proje, başarılı müzik öğretmenlerimiz sayesinde başarı ile ilerliyor. Müzik öğretmenlerimizi kutluyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda Muğlalıların karşısına 4 bin öğrencinin oluşturduğu koro ile çıkıyoruz” dedi.

     Çocuk Penceresi Blogspot’undan alıntıdır. – 28.10.2009, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794754
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1021

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.