24.05.2012 / Twitter'da Davalık Oldu

Ilıcak, Mehmet Ali


     Ilıcak hakkında Demet Akalın’a “Twitter” üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

     “Beykoz Cumhuriyet Savcısı” Faruk Yıldırım Ermerak tarafından hazırlanan 2 sayfalık iddianamede Demet Akalın şikayetçi olarak yer aldı.

     Akalın ve Ilıcak’ın “Twitter” Kavgası Anlatıldı

     Demet Akalın’ın bir sosyal paylaşım sitesi “Twitter”da yazdığı “Nihat’ı seviyorum kim ne derse desin” yazdığının belirtildiği iddianamede Ilıcak’ın “Yeni bir enişte mi Nihat? Duymadım” şeklinde karşılık verdiği ifade edildi. Bunun üzerine Ilıcak ile Akalın arasında yazışmalar başladığı anlatılan iddianamede, Ilıcak’ın “…..” sözüyle başlayan mesajında “Eşimi kirli diline pelesenk etme... Adını anmayacağım, kirlenmek istemiyorum. Unutma, sıçrayan pislik yıkamakla geçer ama pislik hep pislik kalır! Sıçradıkça gündem oluyorsun. Eşim Meyra’dan bu vesile ile özür diliyorum. Pırlanta yüreğini tertemiz hislerini bir ....’nın pisliğine muhatap ettiğim için!” şeklinde sözler söylediği kaydedildi.

     İddianamede şu ifadeler yer aldı:

     “Mehmet Ali Ilıcak sözlü ve yazılı savunmalarında şikayetçiyi hedef almaksızın kendi ve eşi hakkında ibarelerde bulunduğunu, hakaret kastı bulunmadığını, suçun unsurları itibarı ile oluşmadığını belirtmekte ise de, internet sitelerinde de yayımlanan yazılardan anlaşılacağı üzere şüphelinin yazılarında şikayetçinin ismini açıkça zikretmemiş olmasına rağmen şikayetçinin şahsına yönelik olduğu açıkça anlaşılmakla, bu husustaki delillerin takdir ve münakaşası mahkemenize ait olmak üzere bu davayı açmak zarureti hasıl olmuştur.”

     “Beykoz Sulh Ceza Mahkemesi”nce kabul edilen iddianamede Ilıcak’ın “hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

     Gazete Vatan - 24.05.2012, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770653
Online Ziyaretçi Sayısı:47
Bugünlük Ziyaret :1037

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.