02.06.2012 / Amazon Hayranlığı

Büyükburç, Erol


     Nostalji rüzgarı programı kapsamında Samsun’a gelen Erol Büyükburç'tan ilginç açıklama...

     “Nostalji Rüzgarı” programı çerçevesinde Samsun’a gelen Erol Büyükburç, Berkant, Yeşim ve Tülay Özer’in de aralarında olduğu Türk müziğinin ünlü isimleri, kentin tarihi yerlerini gezdi. Belediyenin yaptırdığı “Amazon Köyü”nü de ziyaret eden sanatçılar, balmumundan yapılan kadın savaşçı heykellerini inceledi. Erol Büyükburç, “Amazon kadınlarına hayran kalmamak mümkün değil” dedi.

     Bir yapım şirketinin düzenlediği “Samsun’da Nostalji Rüzgarı” programı kapsamında konser vermek üzere kente Erol Büyükburç, Berkant, Yeşim, İskender Doğan, Tülay Özer, Bilgen Bengü ve Funda geldi. Sanatçılar, konser öncesi kentin tarihi yerlerini gezdi. “Büyükşehir Belediyesi” tarafından “Batıpark Mevki”sine yaptırılan “Amazon Köyü”nü de ziyaret eden sanatçılar, efsanevi kadın savaşçılar olarak bilinen amazonların balmumundan yapılan heykellerini inceleyip, fotoğraf çektirdi.

     Bu Bir Efsane Değil

     25 adet balmumu heykel, günlük yaşamların anlatıldığı çadırlar, mağaralar, su kanallarının bulunduğu köyün muhteşem olduğunu ifade eden Erol Büyükburç, “Binlerce yıl önce bu bölgede yaşayan Amazon kadınlarına hayran kalmamak mümkün değil. Bu bir efsane değil. Gerçekten bu bölgede var olmuş anaerkil bir toplum. Burasının öylesine yapılmış bir gezi alanı olmadığı ortada. Böyle bir hizmeti sunan belediyeye teşekkür etmeliyiz” dedi.

     Gazete Vatan - 02.06.2012, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772131
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1085

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.