12.01.2010 / Marina'yı Ağlatan Kıskançlık

Sözde, Marina

     “Milli Marş” yarışmasında finale de kalan Marina'yı bu sözler ağlattı.

     Okuduğu “İstiklal Marşı” ile tüm Türkiye’yi duygulandıran ve Beyoğlu İlçe birincisi olan 11 yaşındaki Rum asıllı Marina Sözde katıldığı yarı finalleri geçerek finale çıktı. Türkiye Marina’nın dramını Vatan’dan öğrenmişti. 1999’da daha 15 aylıkken Gökçeada’nın Bademli Köyü’ndeki evleri o sırada adada askerlik yapan iki kişi tarafından kundaklanmıştı. Yanan evden anneannesi Anastasia ile birlikte kurtarılan Marina’nın ailesi dönemin Yunanistan Hükümetinin “Burada yaşayın” teklifini redderek doğdukları topraklarda, yani ülkemiz dedikleri Türkiye’de kalmıştı.

     ‘Yıldızın sönecek’ diye fısıldadılar

     Yarışmaya kendisini çalıştıran Türkçe öğretmeni Damla Ölmez’le birlikte katılıp finale kalan Marina Sözde şöyle konuştu: “Kendimle gurur duyuyorum. Finale kaldığım için çok mutluyum. Şimdi artık daha çok çalışıp İstanbul birincisi olmak istiyorum. İstiklal Marşını her okuduğumda çok duygulanıyorum. Milli marşımızda bahsedilen şehitler ve kefensiz yatan binlerce insan beni çok etkiliyor. O insanların bizi bir arada tuttuğunu düşünüyorum. Yarışma sırasında bazı öğrenci ve öğretmenler bana gösterilen ilgi yüzünden bir kaç şey söyledi. Bazıları kazanamayacağımı iddia etti. Bazı öğrencilerin de ‘Yıldızı sönecek, hiç bir şey yapamayacak’ dediklerini duydum. Onun için moralim çok bozuldu. Oysa ben hiç kimseye kötü bir şey söylemedim. Sahneye çıkan herkes marşımızı çok güzel okudu. Ben İstiklal Marşımızın bizi ayırmaya çalışanlara en iyi cevap olduğunu düşünüyorum.”

     Basının fazla ilgisi tepki çekti

     Yarışmaya 39 ilçenin birincileri katıldı. “Beyoğlu Özel Zapyon Rum İlköğretim Okulu” öğrencisi Marina Sözde “Milli Marşımız”ı yine etkileyici bir performans göstererek okudu. Ancak Marina’ya gösterilen basın ilgisi yarışmaya katılan diğer öğrencileri çalıştıran öğretmenlerini kızdırdı. Marina’nın bu ilgi yüzünden finale kalacağını söyleyen bazı öğretmenler basın mensuplarına tepki gösterdi.

     Marina, sahneye çıkmadan önce bazı öğretmen ve öğrencilerin arkasından “Yıldızı sönecek” şeklinde fısıldadıklarını duyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

     Gazete Vatan – 12.01.2010, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795513
Online Ziyaretçi Sayısı:23
Bugünlük Ziyaret :1125

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.