01.10.2012 / Neşet Ertaş'a Bu Denilir mi?

Pala, İskender


     Türküler müstehcen mi değil mi?

     Kaleme aldığı yazı ile türkülerin müstehcenliğini savunan ve bunların düzeltilmesini isteyen İskender Pala, “Habertürk TV”de “Söz Sende Programı”na katılarak Balçiçek Pamir’in bu konudaki sorularını yanıtladı.

     “İskender Pala türkülere sansür mü istiyor?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Wikipedia’ya sansür istiyorum. Türkiye hakkıdaki bilgiler yanlış ve hatalı, sansürden kastım düzeltme istiyorum. Atasözlerinin düzeltilmesini istiyorum artık köprüden geçene kadar ayıya dayı demeyelim. Artık bal tutan parmağını yalamasın, deyimlere istiyorum, türkülere istiyorum. Bu toplumun normalleşmesi lazım.”

     İskender Pala “Türküde erotizm sizi rahatsız mı ediyor?” sorusu karşısında ise şunları söyledi:

     “Seversiniz yahut da sevmezsiniz. Erotizmin kadını aşağılamasından rahatsız oluyorum. Hala kadına ikinci sınıf muamelesi yapılarak, alınır satılır meta gibi gösteren türküleri çok dinleyerek, düğmelerin dar geldiğini filan... Bir taksiye binseniz taksi şoförü açsa böyle bir türküyü rahatsız olmaz mısınız? Kimse bana yasakçı, sansürcü filan demesin ama toplumda artık bazı şeylerin normalleşmesi gerekiyor” yanıtını verdi.

     Pala, Balçiçek Pamir’in araya girerek, “İngilizce ne şarkılar var ama” sözlerini ise duymazdan gelerek şöyle devam etti:

     “Toplumda bir takım düşünceler atasözleri, deyimler ve türküler vasıtasıyla geçiyor. Mesela Neşet Ertaş’ın türkülerinde erotizm vardır. Bir tenhada can cananı diye başlayan bir türküde arkasından siz istediğiniz sahneleri üretebilirsiniz, problem orada değil. Nezih ve zerafete bindirilmiş kısmı başımla beraber, hatta haz duyarım, lezzet alırım. Öbür taraftan kadına bakınca, bu kullanılmaya müstahaktır dedirtecek türküleri (size programdan sonra söyleyeyim...) bunları radyolarımızdan çalıp söylemeyelim...”

     Gazete Vatan - 01.10.2012, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769215
Online Ziyaretçi Sayısı:53
Bugünlük Ziyaret :883

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.