29.01.2013 / Ferdi Özbeğen'i Kaybettik

Özbeğen, Ferdi


     12 senedir kanser tedavisi gören Ferdi Özbeğen tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

     Türk müziğinin güçlü seslerinden piyanist-şantör Ferdi Özbeğen, tedavi gördüğü “Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi”nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün akşam 72 yaşında hayata veda etti.

     İki Gündür Uyutuluyordu

     Solunum yetmezliği tanısıyla geçtiğimiz Pazar günü “Okmeydanı Hastanesi”ne kaldırılan Özbeğen, temel yaşam destek ünitesine bağlı olarak uyutuluyordu. 12 yıldır prostat kanseri tedavisi gören sanatçının doktorlarından Doç. Dr. Aymen Türkmen, “Tansiyonu ve nabzı normal. Bilinci açık. Tedaviye olumlu yanıt verdiği takdirde yavaş yavaş uyandırılacak” dedi. Ancak Özbeğen bir daha uyanamadı.

     Saat 21.15’te Gözlerini Yumdu

     Özbeğen’in vefatıyla ilgili “İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü” tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Okmeydanı Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Ferdi Özbeğen yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef akşam saat 21:15’te hayatını kaybetmiştir” denildi.

     Son Röportajında Hastalığını Anlattı

     “12 Yıldır Kanserle Mücadele Ediyorum”

     Ferdi Özbeğen, son röportajını verdiği İzzet Çapa’ya samimi açıklamalar yapmıştı. Röportajında 12 yıldır kanser olduğunu söyleyen Özbeğen, “2001’de bir diş operasyonu için İstanbul’a gelmiştim. Bu sırada kolesterolümü kontrol ettirmek için kan aldırdım. PSA oranlarım çok yüksek çıkınca bir üroloğa görünmemi tavsiye ettiler. Bunun üzerine gittim, hemen biyopsiye aldılar. Ve sonuçlar geldi. Çok üzücü bir durumdu tabii ki. Kanser prostata 15 yerden girmişti. Ve 12 senedir mücadele devam ediyor. Tabii ki uzun bir tedavi süreci içinde olduğumun farkındayım ama kadere inanan bir insanım. Rabbim’den gelen her şey O’nun sayesinde de geçecektir. Kanser psikolojik bir hastalık. Bu konuda ne kadar vurdumduymaz olursam o kadar iyi olduğumu fark ettim. Ben sağlamım demek bana güç veriyor” demişti.

     Sevilen Şarkıları

     17 Ağustos 1941’de İzmir’de dünyaya gelen Ferdi Özbeğen, yakın dostu Ülkü Aker’in, yabancı şarkılara yazdığı Türkçe sözleri kendine has bir üslupla okumasıyla 80’lere damga vurdu. 1977’de ilk uzunçaları “45 Dakika”yı çıkardı. Ardından “Sohbet”le altın plak aldı. 1980’de de “Mutluluklar” albümüyle “Platin Plak” ve “Altın Piyano” kazandı. Özbeğen’in “Eskimeyen Dost”, “Kandil”, “Bir Gülü Sevdim”, “Bir Sevgi İstiyorum” gibi parçaları yıllarca dillerden düşmedi.

     Gazete Vatan - 29.01.2013, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769862
Online Ziyaretçi Sayısı:45
Bugünlük Ziyaret :980

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.