05.02.2010 / Ak Parti'den Sanatsal Açılım

     Erdoğan, demokratik açılımı önce sanat ve kültür insanlarıyla konuşacak...

     İlki 20 Şubat’ta Dolmabahçe’de yapılacak üç bölümlük toplantılara Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Sezen Aksu, Yılmaz Erdoğan, Tarkan gibi ünlüler davet edildi...

     Ak Parti, demokratik açılım çalışmaları çerçevesinde sanat ve kültür dünyasından isimlerle “yuvarlak masa” toplantısı düzenleyecek. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılacağı toplantılarda, herkesin fikirlerini açıklayacağı bir ortam yaratılması amaçlanıyor.

     50-60 kişi davet edildi...

     AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, konuyla ilgili Vatan’a yaptığı açıklamada, toplantıların üç bölüm halinde düzenleneceğini söyledi. Çelik, düzenlenecek toplantılara her seferinde sanatın çeşitli dallarından 50-60 kişinin davet edileceğini belirtti. Buna göre ilk toplantı 20 Şubat’ta İstanbul’da brunch şeklinde yapılacak. Dolmabahçe Sarayı yanında yeralan Başbakanlık binasında gerçekleştirilecek bu toplantıya kültür ve sanat dünyasından aydınlar ve besteciler davet edildi. İkinci toplantının sinema ve sahne sanatçıları, sinema ve dizi yapımcı ve yönetmenlerini kapsayacağını belirten Çelik, üçüncü toplantıya edebiyatçılar, karikatürcüler ve köşe yazarlarının davet edileceğini bildirdi.

     Erdoğan’a soru da soracaklar

     Toplantıların “yuvarlak masa” düzeninde ve herkesin katılımına açık olacağını kaydeden Hüseyin Çelik, misafirlerin Başbakan Erdoğan’a direkt soru sorabileceğini ve demokratik bir ortamda sürdürüleceğini ifade etti. “Köylüyü de kentliyi de askeri de sanatçıyı da yazarı da herkesi dinleyeceğiz” diyen Çelik, toplantılarda kendisinin de yeralacağını söyledi. Toplantıya davet etmek için sanatçıları aradığında herkesin böyle bir organizasyondan çok mutlu olduklarını belirten Çelik, “İnsanlar Türkiye’de böyle bir şey ilk kez yapılıyor diye çok mutlu oluyorlar. Şimdiye kadar ulaşabildiğimiz herkes konuya çok olumlu baktı. Böyle bir toplantıya davet edildikleri için de teşekkür ettiler” dedi.

     Kimler katılacak?

     Üç bölüm halinde yapılacak toplantılara davet edilen isimlerden bazıları şunlar: Sezen Aksu, Yılmaz Erdoğan, Emel Sayın, Neşet Ertaş, İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül, Kubat, Orhan Gencebay, Ferhat Göçer, Tarkan, Hülya Avşar, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Cem Yılmaz, Sinan Çetin, Necati Şaşmaz, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Ayşe Kulin, Adalet Ağaoğlu.

     “Çok önemli bir girişim”

     Ak Parti’nin sanatsal açılımı hakkında NTV’deki Canlı Gaste’ye konuşan Yılmaz Erdoğan, şunları söyledi: “Bizimle görüşmeleri çok önemli ve bu ilk kez oluyor. Ne olursa olsun bir şeyler yapmanın zamanı gelmişti. Bence ciddi bir çaba ve desteklenmeli. Öfkesinin tutsağı olmayan büyük kalabalığa meseleyi anlatmak için sanatçılar etkili olabilir. Üzerime düşeni de yaparım.”

     “Memleket meselelerini konuşacağız”

     Orhan Gencebay: “Hüseyin Çelik aradı ve ‘Başbakanımız sanatçılarla brunchta biraraya gelmek istiyor. Memleket meseleleri konuşacağız’ dedi. Ben de telif haklarından, sanatçıların emeklilik haklarına kadar her şeyi konuşmayı düşünüyorum.”

     “O tarihte Moskova’da konserim var”

    Tarkan: “Öyle bir teklif geldi ancak ’özür dileyerek’ geri çevirdim. Çünkü o tarihte Moskova’da konserim var. Yoksa katılmayı çok isterim.”

     “Bu savaş bitecek, barış gelecek...”

     Sinan Çetin: “Ülkedeki barışın oluşumu için elimden gelen her şeyi yaparım. Bu savaş bitecek kim ne derse desin bitecek. Türk milletinin isteği barış gerçekleşecek.”

     Gazete Vatan – 05.02.2010, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770376
Online Ziyaretçi Sayısı:52
Bugünlük Ziyaret :1020

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.