28.08.2012 / Dans Ettikleri İçin...

Dans Ettikleri İçin...


     “İslami ahlak ve değerlere aykırı” buldular ve...

     Afganistan’da “Taliban” 2’si kadın 17 kişiyi “müzikle dans edip beraber eğlendikleri” için kafalarını keserek infaz etti. Başsız cesetlerin bulunduğu “Helmand” eyaletinde “Ramazan”da 3 kişi daha infaz edilmişti.

     “Nato Birlikleri”nin 2014’te çekilmeye hazırlandığı Afganistan’da radikal islamcı “Taliban Örgütü” kan dondurucu bir eyleme daha imza attı. 2001’de ABD’nin başını çektiği koalisyon güçleri karşısında önce iktidarı kaybeden fakat son yıllarda tüm gücüyle geri dönen “Taliban” kontrol altındaki “Helmand” eyaletinde şeriata uyulmadığı gerekçesiyle 17 kişiyi katletti. “Helmand” valisinin sözcüsü Daud Ahmedi, “AFP Haber Ajansı”na yaptığı açıklamada “Bunun Taliban’ın işi olduğunu doğrulayabilirim. İki kadın ve 15 erkeğin kafası kesildi. Taliban’ın kontrolündeki bir alanda müzikle kutlama yapıyorlardı” dedi.

     Afganistan’ı yönettikleri 1996 ve 2001 yılları arasında halka açık infazlar ve müziğe getirilen yasaklamalarla tanınan “Taliban”ın katliamı başsız cesetlerin “Musa Kala” bölgesindeki bir evde bulunmasıyla ortaya çıktı. Bölgenin ileri gelenlerinden Nematullah Han kadınların “dansçı olabileceğinden şüphelendiğini” söyledi. “Musa Kala”dan aşiret reisi Hacı Musa Han da “Ramazan boyunca üç kişinin kafası kesildi” derken infazların bölgede “Afgan” ve “Nato” birliklerinin ortak operasyonlarından sonra gerçekleştiğini kaydetti.

     Oyuncuya Ölüm Tehdidi

     “Taliban”ın ülkenin önemli bir bölümünde kontrolü tekrar ele geçirmesiyle kadınlara yönelik tehditlerin de boyutu büyüyor. Yerel bir televizyon kanalında yolsuzluk ve siyasilere sabotaj konularını işleyen bir diziyle şöhret kazanan oyuncu Sahar Parniyan ölüm tehditlerinden kurtulmak için izini kaybettirdi. 22 yaşındaki meslektaşı Benafsha’nın öldürülmesinin ardından “hayatının kabusa döndüğünü” belirten Parniyan’ın ekranda gözükmesi Taliban tarafından “İslami ahlak ve değerlere aykırı” kabul ediliyor. “Russia Today” haber sitesine göre Parniyan, Benafsha’nın öldürülmesinin ardından “sıranın kendisinde olduğunu” söyleyen tehdit mesajlarını sıklıkla almaya başladı.

     Gazete Vatan - 28.08.2012, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796531
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1189

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.