07.06.2012 / Madonna Arena'yı Salladı!

Madonna Arena'yı Salladı!


     Madonna’nın dünya çapındaki dans ve müzik partisi 45 dakika geç başladı.

     19 yıl aradan sonra İstanbul’a gelen Madonna dün gece 55 bin kişinin doldurduğu “TT Arena Stadı”nda muhteşem bir konser verdi. 45 dakika gecikince yuhalanan müziğin kraliçesi, dünyanın dört bir yanından gelen seyircilere 19 şarkılık müzik ziyafeti çekti.

     “Galatasaray”ın mabedi “TT Arena” son bir aydır birbirinden farklı organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. İki hafta önce “Galatasaray”ın 18’inci şampiyonluğu kutlandı “Arena”da, ardından geçen hafta “Ak Parti”nin “İstanbul İl Kongresi” 50 bine yakın izleyiciyi ve Başbakan Erdoğan’ı konuk etti. Ve dün akşam, pop müzik ikonu Madonna “TT Arena”da sahne aldı. 55 bin Madonna hayranı, popun kraliçesini 19 yıl aradan sonra bir kez daha İstanbul’da ağırladı!

     Performansıyla Büyüledi

     Madonna, 80’lerde yetişen (Michael Jackson’u da anmak lazım) bir nesil için albümleri dünya çapında 300 milyon satan bir pop ikonu. Ne “Boğaz”ı yapay göl sanması, ne kulisine bitmek bilmeyen istekleri, ne genç sevgilileri, ne de Fransa’nın aşırı sağcı lideri Marine Le Pen’e söylediklerinin önemi vardı dün akşam hayranları için. Onlar sahnede gerçek Madonna’yı izlediler ve 19 şarkılık bu performans stadı dolduran 55 bin kişiye yetti.

     “Madonna’nın DNA”sı anlamını taşıyan son albümü listelerde kötü gitse de “MDNA”nın 90 konserlik turnesinin üçüncü durağında 53 yaşındaki Amerikalı şarkıcı canlı performansı bir başka...

     Konserden Notlar

     Önce Yuh Sonra Alkış

     - Madonna sahneye 45 dakika geç çıktı ve yuhalandı. “TT Arena”nın tribünler ve saha içi doluydu...

     - Madonna’nın sesi hala çok iyi, vücudu gibi sesine de baktığı şüphesiz.

     - 19 yıl önceki konsere de gitmiş biri olarak bugünün Madonna’sı, gerek daha çok teknolojiden faydalanıyor. Ama bu “hile yapıyor” anlamına gelmesin. Madonna hem sesi hem de danslarıyla alkış alıyor.

     - Sahne performansını, henüz 34 yaşındayken “İnönü Stadı”nda verdiği “efsane” konserle karşılaştırmak doğru olmaz. Ama Madonna ve dansçılarının 1993’te “İnönü”deki sergilediği “toplu seks sahnesi”, o konseri izlemiş herkesin aklında kalmış gençlik anılardan biriydi. Madonna’nın biraz “uslandığı” dikkatlerden kaçmadı.

     - Yeni şarkılarından çok “Like a Virgin”, “Express Your Self”, “Vogue”, “Like a Virgin” ve “Like a Prayer” gibi şarkılara tüm stat eşlik etti.

     - Madonna ve dansçıları çok eğlenceli bir performans sahneledi. Kiliseyi andıran sahne tasarımı vardı.

     - “Hung up” çalarken sahnede gerilen ipte yürüdü ve seyirciden alkış aldı.

     - “I don’t give a” adlı parçada Filistin askısına asılmış bir dansçının muhteşem performası göz doldurdu.

     - Konsere yeni albümünden “Girl Gone Wild” ile başladı bu parçadan önce Hristiyanlığın ilk dönemindeki ayinler canlandırıldı. Dev bir haç, ruhbanlar, tütsü ve dumanlar, çan ve dirilişin sembolize edildiği bir ayinin ardından “Revolver” ile sıradışı bir Madonna sahne aldı.

     - Madonna’nın üçüncü solo albümü “True Blue”nun hitlerinden biri olan ve “Baba vaaz verme, uykularım kaçıyor, ama kararımı verdim. Karnımdaki bebeğini aldırmayacağım” diyen “Papa Don’t Preach”i ise söylerken akıllarda kürtaj tartışmaları vardı!

     - Birçok kadın izleyicinin, üzerinde “Benim bedenim, benim kararım” yazan kürtaj karşı tişört giydiği gözlemlendi.

     - Madonna’nın şüphesiz yaptığı en iyi şey, benzerine rastlanmaz nitelikteki sahne performansıydı. Yeni albümü “MDNA” ve yayımlanan single’ların satışı içler acısı olsa da, Madonna’nın sahnesi 53 yaşına gelmesine rağmen kadın vokaller arasında “benzersiz”.

     - Dünyanın her yerinde konserinin biletleri birkaç saatte tükenmesine rağmen İstanbul’da birkaç saat kalana kadar bile internetten satış yapılıyordu.

     - Statta alkolsüz bira satıldı.

     - Ünlü sanatçının Türk dansçısı Yaman Okur finalde Türk bayrağı açtı.

     Gazete Vatan - 07.06.2012, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770569
Online Ziyaretçi Sayısı:44
Bugünlük Ziyaret :1034

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.