07.06.2013 / Virtüözlerin Kalbi Türkiye'de Atıyor

Malmsteen, Yngwie


     Dünyaca ünlü gitar virtüözlerinden direnişçilere destek mesajları gelmeye devam ediyor. Yngwie Malmsteen polisin şiddete son vermesini isterken Joe Satriani “Kalbim Türkiye’deki arkadaşlarımın ve hayranlarımın yanında” dedi.

     “AKP İktidarı”nın Türk halkına olan sert tutumuna karşı “Gezi Parkı”nda başlayıp tüm dünyaya yayılan eylemlere dünyaca ünlü gitar virtüözlerinden de destek mesajları gelmeye devam ediyor.

     Barok ve klasik müzik bestelerini gitarına taşıyan ve İzmir’li bir Türk kızı Ebru Solmaz ile evlenen Yngwie Malmsteen, “Twitter” hesabından eşi ile aynı mesajı yayınladı. Bugün “Dubai Rock Festivali” kapsamında “Dubai Dünya Arenası”nda konser verecek olan Malmsteen’in Türkiye’deki olaylara duyarlı olması Türk hayranlarını sevindirdi. Aşık Veysel’in “Benim sadık yarim kara topraktır” parçasını yorumlayan ve geçtiğimiz Mayıs ayında İstanbul’da konser veren bir başka gitar virtüözü Joe Satriani ise Berlin’de 23 Haziran 2013 Pazar günü vereceği konsere hazırlanırken, Türk hayranlarıyla beraber üzerinde “Diren Gezi” yazılı bir döviz ile objektiflere poz verdi. “Testament Grubu”nun solo gitaristi Alex Skolnick’in Taksim olaylarının ilk başladığı günlerde ülkemize olan desteği hakkında “Dünya sanatçılarından direnişe destek” adlı haberini yayınlamıştık. Bunun üzerine Skolnick, haberin bulunduğu 2 Haziran 2013 tarihli “Aydınlık Gazetesi”nin “Kültür ve Sanat Sayfası”“Twitter” hesabından paylaşmıştı. Dünyaca ünlü gitar virtüözlerinden Türkiye’ye destek mesajları şöyle:

     Marcus Miller: “Türkiye’den gelen haberler çok rahatsız edici. İstanbul’daki ve tüm Türkiye’deki arkadaşlarımın güvenliği için kaygılıyım. Lütfen Türk halkının yanında durun ve bu barbarlığın sona ermesi için dua edin.”

Skolnick, Alex


     Alex Skolnick:
 “Türkiye’de olup bitenlerin haberlerini yaymaktan memnunum, izlemeye devam edeceğim.” “Amerikalı ünlülerin ‘Gezi Davası’na verdikleri destek üzerine ‘Türk Medyası’ndan (Aydınlık) bir haber. Göründüğü kadarıyla iyi yol”

     Yngwie Malmsteen: “Türkiye’deki şiddete son verin! Sevgi devrimini başlatın. İnsan onuru, hoşgörü ve herkese saygı.”

     Joe Satriani: “Güzel İstanbul’u sokaklarında protestolarla görmek insana zor geliyor. Kalbim Türkiye’deki arkadaşlarımın ve hayranlarımın yanında.”

     Aydınlık Gazetesi - 07.06.2013, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769226
Online Ziyaretçi Sayısı:60
Bugünlük Ziyaret :886

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.