21.03.2010 / Sahnede Buluştular

Fasl-ı Şahane

     Türk Sanat Müziği’nin zirvesindeki sanatçılar, “Fasl-ı Şahane” grubu olarak Ankara’da sahneye çıktı. Tanıtım toplantısında tartışan Samime Sanay ile Muazzez Abacı, sahnede ayrı taraflarda oturup ayrı kulislerde hazırlandı.

     Ankara Balgat’daki “Anadolu Gösteri Merkezi”nde sahneye çıkan Muazzez Abacı, Seçil Heper, Bülent Ersoy, Nalan Altınörs, Samime Sanay, Mustafa Sağyaşar, Yaşar Özel, Zekai Tunca ve Yıldırım Bekçi “Fasl-ı Şahane” konserinde dinleyicilerine sanat müziği ziyafeti çektiler. İstanbul’daki konserin basın toplantısında aralarında tatsızlık yaşayan Muazzez Abacı ile Samime Sanay, sahnede birbirinden uzak durdular. Sadece sahnede bir araya gelen iki ünlü solistten Muazzez Abacı kulisini Bülent Ersoy ile birlikte kullandı. Samime Sanay ise Seçil Heper, Nalan Altınörs ile birlikte ayrı bir kulis kullandı. Nalan Altınörs sahnede sürpriz yaparak doğum gününü solo konseri sırasında kutladı. Seçil Heper bu konser için özel olarak 8 milyar lira para verip özel bir kıyafet diktirdi.

     Bülent Ersoy’un Gelinliği
     Bülent Ersoy bu konser için özel olarak diktirdiği ve iri beyaz gül motifleri ile süslü duvaklı gelinlik şeklindeki kıyafeti ile ilgi gördü. Bir ara şarkı söylerken sahnede kıyafetine takılan sanatçı düşme tehlikesi geçirdi. Bir anda sendeleyen ve izleyenlerin yüreğini ağızlarına getiren Ersoy, son anda düşmekten kendisini kurtardı. Konserin finalinde üzerindeki kıyafetin bir parçasını hayranlarına atan sanatçının kıyafeti hanım hayranları tarafından parçalandı. Hanım hayranları kıyafetten bir parça hatıra almak için birbirini ezdi. Bülent Ersoy ise İstanbul’dan özel olarak getirttiği zvarowski taşlarla süslü mikrofonunu kullandı.

     “Fasl-ı Şahane” turnesinin tanıtım toplantısında tartışan Samime Sanay ile Muazzez Abacı, hazırlıklarını ayrı kulislerde yaptı ve sahneye çıkınca birbirinden uzak durdu.

     Mustafa Sağyaşar, Yaşar Özel, Zekai Tunca ve Yıldırım Bekçi, sahne hazırlıklarını aynı kuliste yaptı.

     Hürriyet Gazetesi – 21.03.2010, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772084
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1084

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.