20.08.2013 / Tiyatroculara Ceza!


     “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları”nda “Gezi” eylemlerine katılan bazı oyunculara ve teknik kadroya “performansa dayalı teşvik primi” verilmedi.

     Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen tarafından 1997 yılında kurulan “Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları”na genel sanat yönetmeni ve oyuncu dayanmıyor. 16 yılda tam 5 genel sanat yönetmeni ve onlarca oyuncu değişti.

     Performans Primi Krizi

     “Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı”, “Şehir Tiyatroları”nda “Performansa Dayalı Teşvik Primi” uygulaması başlattı. Bu uygulamada oyuncuların ve teknik personelin çalışmalarına puan veriliyor. 90 ve üzeri puan alan oyuncu ve teknik personele bir maaş tutarında teşvik primi dağıtılıyordu. Bu yıl, oyuncu ve teknik elemanların bulunduğu 20 kişiye teşvik primi dağıtılmadı. Genel Sanat Yönetmeni Veysel Sami Berikan, ekim ayında “perde” diyecek olan tiyatronun yeni sezonun hazırlıkları için sanatçı ve teknik elemanlarla bir toplantı yaptı. Toplantıda teşvik primi verilmeyen oyuncu ve teknik elemanlar, primin neden kendilerine de verilmediği yönünde Berikan’la tartışmaya başladı. Bu uygulamanın oyuncu ve teknik ekip arasında adaletsiz bir durum yarattığını ve yeni sezon öncesi ekip arasında huzursuzluk ortaya çıkarttığını belirten oyuncular, Berikan’dan haklarına sahip çıkmasını istedi.

     Perde Diyecekler mi?

     Bilindiği gibi, geçen yıllarda “Şehir Tiyatroları” içinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle tiyatro sezonunun açılış tarihleri ertelenmişti. Benzer sıkıntı, yeni sezonda da yaşanabilir. Sezonun yeni oyununda rol alan çok sayıda oyuncu ve sahne dekorunu hazırlayan teknik personel ve elemanın, oyunun sahneye konulacağı gün protesto yapmaya hazırlandığı iddia edildi. İddialara göre prim ödenmeyen oyuncuların önemli bölümünün ise “Gezi Parkı” protestolarına destek verdikleri, bundan dolayı prim alamadıkları iddia ediliyor.

     Aydınlık Gazetesi - 20.08.2013, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798086
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1246

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.