11.04.2010 / Bakırköy'e Sevk Edildi

Tezcan, Mahmut

     Tatlıses ve Gencebay’ı ünlü yapan yapımcı Mahmut Tezcan Bakırköy’e sevk edildi.

     İbrahim Tatlıses ve Orhan Gencebay gibi bir çok ünlüyü “meşhur” eden yapımcı Mahmut Tezcan, 2 oğlunun talebi üzerine mahkemece akli denge kontrolüne gönderildi.

     Birbirinden ünlü isimleri müzik dünyasına kazandıran 79 yaşındaki Mahmut Tezcan ilk evliliğini Yıldız Tezcan’la, ikinci evliliğini Müşerref Akay ile, son evliliğini de kendisinden 40 yaş küçük Güler Hanım ile yaptı. Mahmut Tezcan’ın bu 3 “resmi birliktelikten” 5 çocuğu oldu. Mahmut Tezcan’ın Yıldız Tezcan’dan olan 2 oğlu Önder ile Ömer Tezcan, “Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesi”ne başvurarak, babalarına kendilerinin “vasi” olarak atanmasını istedi.

     Ölüme terk edecekler

     Baba Tezcan, oğullarının açtığı davaya, avukatı Burhan Apaydın aracılığıyla yanıt dilekçesi gönderdi. Oğullarının 1969 yılında boşandığı eski eşi Yıldız Tezcan tarafından yönlendirildiğini ileri süren Mahmut Tezcan, “Amaçları huzurumu bozmak” dedi. Oğlu Ömer’i, soyadını kullanarak kumar oynaması ve borç yapması nedeniyle, mirasından mahrum bıraktığını savunan Mahmut Tezcan, “Oğullarımın tüm amacı, elimdeki her şeyi alarak beni sokak ortasında ölüme terk etmek” iddiasında bulundu. Tezcan, “Bana sanat camiasında ’duayen’derler. Oğullarımın annesinden 41 yıl önce boşandım. Birine Antalya’da 3 katlı bir bina kiralayarak için dayayıp döşeyip, iş kurdum. Diğerine ise 500 bin TL’lik daire satın aldım. Anneleri çocuklarımı kullanıp benden para sızdırmaya çalışıyor. Gördüğünüz gibi aklım, sağlığım yerinde.” Mahkeme, baba Tezcan’ın, akli dengesinin yerindeliğinin tespiti için “Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi”ne sevketmeye karar verdi.

     Gazete Vatan – 11.04.2010, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770951
Online Ziyaretçi Sayısı:45
Bugünlük Ziyaret :1047

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.