29.10.2013 / Günay'dan AKM Sitemi

Günay, Ertuğrul    


     Ertuğrul Günay, “Keşke AKM de bugün açılsaydı da çifte bayram olsaydı” dedi.

     Bugün Türkiye’nin gündemi “Marmaray”... Sosyal medyadan, sokaktaki vatandaşa; gazetelerin manşetlerinden haber kanallarına herkes “asrın projesi”ne kilitlendi.

     “Marmaray”ın 29 Ekim 2013’te açılacağı çok önceden duyurulmuştu. Ancak yine bu tarihte açılacağı duyurulan bir başka proje daha vardı. O da yıllardır çözüm bulunamayan Taksim’deki “Atatürk Kültür Merkezi”...

     Önce yıkılması istendi, ardından “restorasyon”da taraflar uzlaştı. “AKM”nin restore edilmesi için “Kültür ve Turizm Bakanlığı” ile “Sabancı Vakfı” arasında da sponsorluk protokolü imzalanmıştı. Bu doğrultuda restorasyon sürecinde “Sabancı Vakfı”, 30 milyon lira katkıda bulunacaktı. Geçen yılın Mayıs ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “AKM”nin açılışının 29 Ekim 2013’e yetiştirileceğini açıkladı.

     Çalışmalar Durmuştu

     Çalışmaların devam ettiği sanılırken, “Gezi Olayları” sırasında direnişçilerin AKM'ye girmesiyle restorasyonun sürmediği anlaşıldı.

     Ardından Başbakan Erdoğan, bir televizyon programında “AKM’nin yıkılabileceğini, yerine yeni bir opera salonu projesinin geliştirilebileceğini” söyledi.

     Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, “gazetevatan.com”a konuştu. Günay, “Keşke AKM de bugün açılsaydı da çifte bayram olsaydı” dedi.

     Polis Karakolu Gibi Kullanılıyor

     Eski Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Orası restorasyon için ihale edildi. Ancak Mayıs’ta durduruldu restorasyon. Nasıl ve hangi hukuki gerekçelerle durdurulduğunu bilmiyoruz. Ama şu an ki hali içler acısı... Polis karakolu gibi kullanıldığı söyleniyor ve bu beni gerçekten çok üzüyor. Başbakan’ın sözünü ettiği ‘yeni proje’ konusunda da bir gelişme yok ve ‘AKM’ şu anda eskisinden daha kötü bir halde...”

     2008’in haziran ayında boşaltılan “AKM”nin akıbeti henüz belli değil.

     Gazete Vatan - 29.10.2013, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797057
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1217

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.