15.02.2014 / İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca: 'Aranan Kan Benim'

Kırca, Levent    


     Levent Kırca, ömrünün 50 yılını tiyatroya, sinemaya adayan bir sanatçı. Sürgünlere rağmen yılmadan 21 yıl devam ettiği “Olacak O Kadar” programıyla, misafir olmadığı ev yok... Geçen yıl “Yeter” deyip “İşçi Partisi”ne üye oldu. Şimdi de İstanbul’u yönetmeye, halkçı yönetimi tüm Türkiye’ye göstermeye aday...

     ………………………………………………………

     “Arslanlı Yol’da beraber yürüyelim” diye defalarca yazdık, çizdik, rica ettik. Eğer “Cumhuriyet”i yıkmak için başa geçeceklerse bu oyları bölmek yetmez, parçalamak gerek. Bunların arasından tek tabanca sıyrılırız. Ve “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı”na seçiliriz. İşçi Partisi kadrosu ve benim sanatçı zekam inanılmaz bir örnek belediye başkanlığı tablosu oluşturur. Halk bunu görüyor. Eğer İstanbul’u verirsek Türkiye’yi veririz. İstanbul’u vermeyelim.

     - Tiyatrolar konusunda belediyeye nasıl bir rol düşüyor?
     - Her semtte tiyatro sahnesi olmalı. Tiyatroları bağımlı tiyatro anlayışından kurtarmak lazım. Özellikle kendi ülkemizin hikayelerini oynamak lazım. İzleyiciyi de teşvik etmek lazım. Sinema, tiyatro salonları eksik.

     ……………………………………………………

     “İBB Sahnesi”nde “Kurtuluş Savaşı”

     * Direniş şehitlerinin aileleri ile görüştüm. Röportajlar yaptım. O olayı anlatan “Karar” isimli bir oyun hazırlıyorum. Seçimlerle birlikte yürüyecek. Ben hiçbir zaman sanattan kopmadım. Belediye başkanı olsam da kopmam. “İBB”ye geldiğimde “Kurtuluş Savaşı” sahneye konacak, Doğu’nun hikayesi, çocuk gelinler oynanacak. Kendimizi eleştiren oyunlar yapacağız. O zaman insanlar akın akın tiyatroya gelecek.

     ................................................................................

     Kaynak Hazır: Yemediğimiz Paralar

     ..................................................................

     * Sanat okulları kurulacak. “İstanbul Büyükşehir Belediyesi” filmler çekecek. Festivaller düzenleyecek. Bu konuda ben İstanbul’u uçururum.

     .................................................................

     Aydınlık Gazetesi - 15.02.2014, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798280
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1250

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.