17.02.2014 / Gitarın Büyülü Elleri İzmir'de Ders Verecek

Voorhorst, Enno    


     “Hollanda Kraliyet Konservatuvarı”
öğretim üyesi, ünlü gitar virtüözü Enno Voorhorst, “EFM Uluslararası Kültür Ajansı”nın hazırladığı proje çerçevesinde, İzmir’de genç gitaristlere ders verecek...

     Ortaya koyduğu performansla “gitarın büyülü elleri” tanımlamasını elde eden dünyaca ünlü Hollandalı virtüöz Enno Voorrhorst, sanat yaşamında ilk kez geleceği Türkiye’de genç gitaristlere ders verecek... “Hollanda Kraliyet Konservatuvarı” öğretim üyesi, dünyaca ünlü gitar virtüözü Voorhost, “Ensemble Feverish Music (EFM) Uluslararası Kültür Ajansı”nın “Yaşar Ünivesitesi” işbirliğiyle düzenleyeceği “Uluslararası Gitar Günleri 2014” etkinliğine katılacak.

     Teknik ve Yorum

     “EFM Uluslararası Kültür Ajansı” kurucusu Zafer Yümlü, “AA” muhabirine yaptığı açıklamada, ajanslarının 2014 yılı faaliyetleri kapsamında dünyaca ünlü Enno Voorhost’un ilk defa Türkiye’ye geleceğini ve burada genç gitaristlerle “master class” çalışması yapacağını bildirdi.

     Voorhost’un, Türkiye’ye, özellikle de gitar konusundaki teknik ve yorum gücünü paylaşmak üzere gelmesinin, hem kültür sanat yaşamı açısından hem de müzik eğitimi alan ya da profesyonel gitaristler için çok önemli olduğunu ifade eden Yümlü, “Yaşar Üniversitesi”nde “Uluslararası Gitar Günleri 2014” adıyla düzenlenecek etkinliğin 26-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti.

     Gitar Edebiyatı

     Yümlü, performansıyla aynı yıl içinde 7 uluslararası yarışmada birincilik ödülü kazanmış ve bunun yanı sıra pek çok başarıya imza atmış Voorhorst’un, Türkiye’de CD’lerine dahi ulaşmanın mümkün olmadığına işaret ederek, şunları söyledi:

     “Bu eğitimde öğrenciler, üç gün boyunca birebir Voorhorst ile ders yapma imkanı bulacaklar. Kendisi özellikle Barok dönem gitar edebiyatında çok önemli bir isim. Voorhorst, bu çalışmada katılımcılara sadece gitar çalma tekniği konusunda değil, sahne ve konser psikolojisi alanında da eğitim verecek.”

     Eğitim çalışmasına doğrudan Voorhorst ile çalışma yapmak üzere aktif olarak ya da izleyici konumunda da katılınabileceğini belirten Yümlü, sınırlı sayıda kişiye açık olarak düzenlenecek etkinliğe katılmak isteyenlerin, 17 Şubat-7 Nisan tarihleri arasında şahsen ya da internet üzerinden “EFM Uluslararası Kültür Ajansı”na başvurabileceklerini kaydetti.

     Yeni Asır Gazetesi - 17.02.2014, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795093
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :1077

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.