18.03.2014 / İzmirli Sanatçılardan TÜSAK' Hayır

İzmirli Sanatçılardan TÜSAK'a Hayır    


     “Devlet Tiyatrosu, Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) İzmir”
önderliğinde “AKP” tarafından getirilen 11 bürokratın yöneteceği “Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) Yasa Tasarısı”na karşı 17 Mart Pazartesi günü “TÜSAK’a Hayır, Sanata Evet” diyerek bir eylem daha gerçekleştirdi. “Alsancak Kültür Sanat Merkezi” önünde toplanan sanatçılar “Carmina Burana”dan bölümler ve bale gösterisi yaparak protestosuna başladı.

     “Hükümet TÜSAK’ı Al Başına Çal”, “AKP Sanattan Elini Çek” sloganları atan sanatçılara “İşçi Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı” Tugay Şen, “İzmir Tabip Odası” Başkanı Dr. Suat Kaptaner, “TGS İzmir Şubesi” Başkanı Halil İbrahim Hüner, “Cumhuriyet İçin Güçbirliği”, “Vardiya Bizde İzmir Platformu”, “Kültür Sanat Sen” ve yurttaşlar destek verdi.

     “TÜSAK Yok Hükmünde”

     “TÜSAK”ın sanatçıların gözünde yok hükmünde olduğunu ifade eden “Yeryüzü Sahnesi İzmir” Sanat Yönetmeni Haluk Işık “Aydınlık”a şöyle konuştu:

     “Kültür ve sanatın halk yararına ulaşmasını sağlayan sanat kurumlarının kapatılmasını istemiyoruz. Siyasi iktidarın yapmak istediği sanat kıyımıdır. Bizler kurumlarımıza sahip çıktığımızı göstermek için buradayız.”

     Koro Sanatçısı ve “Kültür Sanat Sen” yöneticisi Ayten Baysal da “Sanat kurumlarını yok etmeye çalışan ‘TÜSAK’ı kabul etmiyoruz” dedi:

     “Genel Müdürlüğümüz yok edilip, sanat kurumlarını bakanlık atayacak. ‘TÜSAK’ tasarısı bir tuzaktır. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Cumhuriyet kurumları için, cumhuriyet için kurumlarımıza sahip çıkacağız. Hiçbir siyasi güç sanatı egemenliği altına alamaz, sanat özgürdür.”

     “TOBAV İzmir” Başkanı Hale Gökalpsezer sanatçılar adına basına konuşarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğine sahip çıktıklarını dile getirdi. Gökalpsezer:

     “TÜSAK düşünce, söz ve uygulamalarıyla kendini yeterince kanıtlanmış bir ideolojinin, birer Cumhuriyet simgesi olan, ülkemizin insanlık ailesi içinde tanıtılmasında en önemli işlevleri üstlenen kurumlarımız üstünden, aydınlanma yürüyüşüyle hesaplaşma girişimidir” dedi.

     Aydınlık Gazetesi - 18.03.2014, Salı (Tuğçe Yerdelen)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796285
Online Ziyaretçi Sayısı:18
Bugünlük Ziyaret :1180

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.