16.04.2010 / Rize Rekoru Kırdı

Rize Rekoru Kırdı

     Rize’de, yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile 2 bin 150 metre uzunluğunda dev horon halkası kuruldu. Rize ve çevre kentlerden gelerek horon halkasına katılan binlerce kişi doyasıya horon oynadı. Horon halkası, “Rize 2’nci Noteri” tarafından 2 bin 150 metre olarak tescil edildi.

     “Rize Turizm Derneği”, “Valilik” ile “Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü”nün ortaklaşa düzenlediği dev horon halkası için Rize ve ilçeleriyle Ordu, Trabzon ve Artvin’den gelen binlerce kişi “Cumhuriyet Meydanı”nda buluştu. Horon halkasına, aralarında öğrenci, polis, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, doktor, hemşire, halk oyunları ekipleri ile genç-yaşlı, 7’den 70’e yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

     “Cumhuriyet Meydanı”ndan başlayan horon halkası ile el ele tutuşan binlerce kişi “Atatürk” ve “Cumhuriyet Caddeleri”ni takip ederek yeniden “Cumhuriyet Meydanı”nda buluştu. 200 kişinin görev aldığı organizasyonda belli aralıklarla konulan 30 hoparlörden kemençe çalınarak müzik yayını yapıldı. Horonun startı Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik’in katılımıyla verildi. Zaman zaman kopmaların yaşandığı 2 bin 150 metrelik horon halkası 1 saat 30 dakikada oluşturulabildi.

     Horon halkasına katılan 66 yaşındaki Recep Yılmaz, horon sırasında kendinden geçti. Ceketini çıkarıp yere fırlatan, elindeki şapkasını sallayarak horon tepen Yılmaz, izleyenlerden büyük alkış aldı. Horon halkasını evlerinden pencerelerinden ve işyerlerinden çok sayıda kişi alkış tutarak izledi. Kurulan horon halkasının uzunluğu ise “Rize 2’nci Noteri” tarafından tescil edildi.

     “Guinness Rekorlar Kitabı”na girebilmek için başvuran organizasyon ekibinin, horonun evrensel olmaması nedeniyle ret cevabı aldığı öğrenildi. Halkanın oluşturulmasının ardından etkinlik sona erdi.

     Tüm Dünya Rizeliler’in Sıcakkanlılığını Görsün

     “Rize Turizm Derneği” Başkanı Salih Öz, “Konuşacak söz bulamıyorum. Tüm Dünya Rizeliler'in birlik ve beraberliğini, sıcakkanlılığını, güleryüzlülüğünü görsün. Büyük şehirlerde yere düşseniz bir kişi sizi kaldırmaz. Biz 6 bin kişi bekliyorduk. Şu anda iki caddemizde 15 bine yakın insan el ele tutuştu. Burada dünyaya sesleniyoruz. Rize’ye gelsinler, güler yüz ve sıcakkanlılık görsünler” dedi.

     Hürriyet Gazetesi – 16.04.2010, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797488
Online Ziyaretçi Sayısı:24
Bugünlük Ziyaret :1232

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.