25.04.2014 / Eğlencenin 'Aziz Nesin'cesi

Eğlencenin 'Aziz Nesin'cesi    


     “Nesin Vakfı”
nın çocukları şenliğin tüm etkinliklerinin planlamasında yer aldı. Yapacakları gösterileri hazırlayan çocuklar, gün boyu hem üretti hem eğlendi.

     Aziz Nesin’in mutlu çocuklar diyarı “Nesin Vakfı”ndayız. Kimi parçalanmış bir ailenin kimi olanaksızlıkların içinden çıkıp gelmiş. Tam 42 çocuk... Ama hepsi mutlu, hayatı seviyor... Burada eğlencenin de yaşamın da bir felsefesi var.

     “Nesin Vakfı”nın Çatalca’daki bahçesinde düzenlenen “23 Nisan Şenliği”ne büyük küçük yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Çocuklar, yüz boyama, resim, seramik yapma, satranç, futbol, dans ve ritim çalışmalarıyla üreterek gün boyu eğlendi. Şenlikteki etkinlikleri vakıf çocukları yöneticilerle birlikte planladı. Eğitim Müdürü Özgün Dündar, şenlik öncesi yapılan çalışmayı anlattı. “Vakfın çocukları ‘23 Nisan’ı dört gözle beklerler. Her biri planlamada yer alır. Belki yorucu ama böylece hem sorumluluk alıyorlar hem de eğleniyorlar. Vakıflarıyla gurur duyuyorlar. Bir ay önceden bütün çocukların katıldığı bir toplantı düzenliyoruz. Fikirlerini alıyoruz. Böylece etkinlikler şekilleniyor; 1 gün öncesi çocuklar için daha heyecanlı oluyor. Balonları şişiriyor, süslemeler hazırlıyorlar. Yapacakları gösterileri de hazırlıyorlar. Kimi tiyatro, kimi de koreografisi ve müziğiyle kendisine ait dans gösterisini yapıyor. Gönüllülerimiz dans, matematik, tasarım gibi dersleri veriyor. Amacımız, özgür ortamda çocuklarımızın mutlu olması.”

     “Aziz Nesin Felsefesi” de böylesini öngörüyor. “Aydınlık”a konuşan “Nesin Vakfı” sorumlusu Süleyman Cihangiroğlu, “Amacımız, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların özgürce keyifle koşup eğlenmelerini sağlayacak ortam oluşturmaktır. Her çocuk bayramında yapılan rutinin dışında alternatif olanaklar sağlamak istedik. Çocukların mutluluğunu gördükçe biz daha birçok olanağı çocuklara sunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda 2 bin civarında çocuğun katılımını bekliyoruz. Burada sadece çocuklar değil, aileler de bayramı yaşıyor” dedi.

     “Geleceğin Umutlarına Destek İçin Buradayız”

     “Okay Temiz Ritim Atölyesi” çalışanları 3 yıldır vakıf çocuklarına ritim duygusu kazandırmak amacıyla etkinliklere katılıyor. Önceki gün yapılan şenlikte de müzisyenler çocuklarla birlikte darbuka çaldılar. Atölye adına konuşan Gülberk Özbaşaran, “Aziz Nesin Vakfı bu ülkeye verilen en önemli armağandır. Çocuklarla ritimle iletişim kurmak için geldik. Buradaki yetenekli çocuklara katkıda bulunmak istedik. Geleceğin umutlarına destek vermek, aynı zamanda onlara ‘23 Nisan’ hediyesi vermek için geldik” diye konuştu.

     Aydınlık Gazetesi - 25.04.2014, Cuma (Arzu Yazar)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794787
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :1029

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.