29.01.2014 / Arap Kadınların İsyanı

Sawtuha    


     “Arap Baharı”
nın yaşandığı ülkelerin kadın müzisyenleri ortak bir albüm çıkardı.

     “Arap Baharı”nın yaşandığı Mısır, Tunus, ve Libya’dan dokuz kadın müzisyen “Sawtuha” adında bir “devrim şarkıları” albümü yayınladı. Albümdeki bonus şarkılardan biri de Suriyeli bir şarkıcıya ait.

     Haber sitesi “diken.com.tr”nin haberine göre; Alman müzik şirketi “Jakarta Records”dan çıkan albümde, dokuz kadın bağımsız müzisyenin, ülkelerinde yaşanan siyasi krizler sırasında besteledikleri parçalar yer alıyor. “Arap Baharı”ndaki toplumsal olayların sanata yansımasıyla oluşan albümün adı “O kadınların sesi” anlamına geliyor. Berlin’deki bir stüdyoda iki haftada kaydedilen “Sawtuha”da Afroamerikan müzik yapımcısı Oddisee ve İsveçli ünlü elektronik müzik grubu “The Knife”dan Olof Dreijer’le işbirliği yapılmış. Remix’lerde ise Fransız müzik yapımcısı Blackjoy’un imzası bulunuyor.

     “Bu Bir Başkaldırış”

Arap ülkelerindeki değişim sırasında genç ve bağımsız sanatçıların sesinin de duyulması gerektiği hedefiyle yapılan derlemede, demokrasi, insan hakları ve cinsiyet ayrımcılığına vurgu yapılıyor. “Jakarta Records”un tanıtım yazısında ise, “Bu albüm tüm baskılara karşı bir başkaldırış” ifadesi yer aldı. Mısırlı sanatçı Maryam Saleh’in “Nouh Al Hamam” parçasıyla açılan “Sawtuha”, Youssra El Hawary’nin “Ghareeb An El Medina” şarkısıyla sürüyor. Maryam Saleh’in 2012’deki ilk albümünde yer alan “Watan El Akk” da (Darmadağın Ülke), albümde Blackjoy’un remix’iyle yeniden düzenlenmiş.

     Gazete Vatan - 29.01.2014, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798178
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.