05.05.2014 / Şiro Çayı'nda 'Ağır Bedel'

Ağır Bedel   

 


     Halit Sunal’ın yönetip çektiği “Ağır Bedel” filminin çekimleri Malatya-Pötürge’ye bağlı, eski adı “Hüsükuşağı” olan “Bölükkaya” köyünde devam ediyor. Başrollerini Murat Aslan Belede, İpek Çiftel, Zeki Demir, Hacer Gezer, Kenan Hamurcu, Mahmut Gazi Kaya, Alev Büyüktaş, Şükrü Tekin, Mustafa Tabakçı ve Enver Dönmez’in paylaştığı, ayrıca bir bölümü köy halkından oluşan figürasyonun da rol aldığı “Ağır Bedel” isimli filmin çekimleri sırasında “Türk Sineması”nın en ünlü isimlerinden biri olan ve bine yakın filmde rol almasına rağmen hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan 71 yaşındaki Enver Dönmez sette vefat etti ve film ekibi tarafından “Pötürge Mezarlığı”nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

     Film Alevi-Sünni Kardeşliğini Anlatıyor

 

     Alevi-Sünni kardeşliğini anlatan filmin çekimleri zor şartlar altında devam ediyor. Filmin senaristi ve yönetmeni Halit Sunal, film ve yaşananlarla ilgili bilgi verdi. Halit Sunal yaptığı açıklamada: “Eski adı ‘Hüsükuşağı’ olan ‘Bölükkaya’ köyünde çekimleri devam eden sinema filmi ve ayrıca bölgeyi anlatan bir belgeselin çekimi için ‘Hüsükuşağı’ Dernek Başkanı Yusuf Usul ile sözleşme yaptık. Hiçbir karşılık beklemeden, dernek başkanının ricası ile sadece oyuncuların çekim bölgesinde kaldığı süre içinde her ihtiyaçlarını karşılayacağını taahhüt etti. Ekibi toplayarak köye gelip yerleştik. Çekimlere başladık. Fakat günlerce çalıştığımız halde yalnız bırakıldık. Günlerdir çekim bölgesinde çalıştığımız ve çok önemli bir ağabeyimizi de kaybettiğimiz halde ‘Pötürge Kaymakamlığı’ndan ve bölgedeki köy muhtarlarından destek görmedik. Bir arkadaşınızı kaybetmişsiniz başınız sağolsun diyen olmadı.” diyerek sitemini dile getirdi.


Dönmez, Enver

 


     Bir Yeşilçam Çınarı Daha Yıkıldı

 

     “Ağır Bedel” isimli filmin çekimleri sırasında 1960 yılından beri Türk sinemasında olan ve yüzlerce filmde rol alan Enver Dönmez de yaşamını kaybetti. Yönetmen Halit Sunal “Birlikte 15 filmde çalıştığım ‘Yeşilçam’ın dev çınarlarından Enver Dönmez’in Kimsesi yoktu. 85 yaşında bir ağabeyi vardı. Aradık, Pötürge’de toprağa vermemizi istedi. Pötürge Belediye Başkanımız Mehmet Polat ve belediyenin de katkıları ile Enver babayı ‘Pötürge Mezarlığı’nda toprağa verdik. Bize her türlü desteği veren Belediye Başkanımız sayın Mehmet Polat ve arkadaşlarına bütün film ekibi adına teşekkür ederim” dedi. 

 

     Aydınlık Gazetesi - 05.05.2014 (Zeki Demir / Malatya-Pötürge)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798375
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :1252

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.