11.05.2014 / Çocuklar 'Ağaçlara Ağıt' Yaktı

Ağaçlara Ağıt    


     “Türkan Saylan Çocuk Şenliği”
nde Türkiye çapında yapılan öykü ve resim yarışmalarında dereceye giren çocuklara ödül verildi. Çocuklar, şenlikte müzik dinletisi, dans ve tiyatro gösterileriyle hoşça vakit geçirdi.

     “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği”nin (ÇYDD) düzenlediği “6. Türkan Saylan Çocuk Şenliği” öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Şenlikte öykü ve resim yarışmalarında dereceye giren çocuklara ödül verildi.

     “Beşiktaş Akaretler Kültür Merkezi”nde dün düzenlenen şenlikte çocuklar müzik dinletisi, tiyatro ve dans gösterilerini izledi. “Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Korosu”nun dinletisinin yer aldığı etkinlikte “ÇYDD” eski Başkanı Türkan Saylan da gösterilen filmle anıldı. “Ağaçlara Ağıt” konusunda çocukların yapmış olduğu öykü ve resimlerin sergilendiği etkinlikte kazanan çocuklara ödülleri verildi.

     ‘Geleceğin Ressam ve Öykücüleri’

     Şenliğin Türkan Saylan’ın anısına oluşturulduğunu ve gelenekselleştiğini söyleyen “ÇYDD” Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, “Her yıl 2 gün gerçekleşen etkinlikte şairler, yazarlar, edebiyatçılar ve sanatçılar çocuklarımızla buluşuyorlar. Çocuklarımız aynı zamanda çeşitli atölyelerde çalışmalar yapıyorlar. Çoğunlukla dezavantajlı çocuklar olmalarına rağmen yarışma için çok başarılı eserler geliyor ve belki de geleceğin ressam ve öykücüleri bu çocukların içinden çıkacak. Bizler de onları desteklemek için elimizdeki olanakları kullanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

     Yüzde 90 görme engelli Ahmet Giden, yarışmada “Koruyucu Alican” adlı öyküsüyle ikincilik ödülü aldı. Ağaçların kesilmesi nedeniyle insanların duyduğu üzüntüyü öyküsüyle anlatan Ahmet, “Benden daha iyi çocukların olacağını düşünmüştüm. Ödül aldığım için çok mutluyum. Çevremden de çok güzel tepkiler aldım” dedi.

     Nurhan Gökçenur Arı "Henamir" adlı öyküsüyle birincilik, Ahmet Giden "Koruyucu Alican" adlı öyküsüyle ikincilik, Asrın Özgül özel ödül, Güneş Rengin Yatçı "Sayfalardaki Gizem" öyküsüyle üçüncülük ödülü aldı. Eylem Azgın, resim yarışmasında birinci oldu.

     Aydınlık Gazetesi - 11.05.2014, Pazar (Eda Demir)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794238
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :871

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.