07.05.2014 / Tunca Nehrinde Hıdırellez

Tunca Nehrinde Hıdırellez    


     Edirne’de baharın habercisi olarak kabul edilen “Hıdırellez” (Kakava) şenliklerinin ikinci gününde, Romanlar ile çok sayıda kişi “Tunca Nehri” kıyısına akın etti. Kimileri nehir suyu ile yüzlerini yıkayıp dilek tutarken, kimileri de dileklerini yazdıkları kağıtları nehre attı.

     “Tarihi Kırkpınar Güreşleri”nin yapıldığı “Sarayiçi”ndeki “Tunca Nehri” kıyısı, 04.30’dan itibaren festival alanına döndü. Yerli ve yabancı çok sayıda kişinin geldiği “Tunca Nehri” kenarında baharın gelişi olan “Hıdırellez” kutlanırken, katılanlar dilek diledi. Burada toplanan çok sayıda Roman, davul-zurna eşliğinde göbek attı. Romanlar’ın dansına çok sayıda kişi eşlik etti. Bazı kişiler dileklerinin yerine gelmesi için nehir suyuyla elini yüzünü yıkadı.

     Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve önceki gün başlayan etkinliğe, çevre il ve ilçelerin yanı sıra yurt dışından da çok sayıda kişi katıldı. Bazı kişiler yazdıkları dilek kağıtlarını nehre attı. Bereket ve baharın gelişinin müjdecisi olan ağaçlardan yeşil dallar koparıp evlerine götürdü ve kapılarına astı.

     Tek Umut Nehir Suyu Oldu

     “Tunca Nehri” üzerindeki taş köprüde toplananlar kağıtlara yazdıkları dileklerini suya bırakırken, bazıları da yanlarında getirdikleri kıyafet ve iç çamaşırlarını nehir suyunda ıslatıp dilek tuttu. Böyle bir inancı çevresinden duyduğu için uyguladığını ifade eden bir kadın, “Her şey çocuklarımız için. Ben çevreden böyle bir şey duymuştum, şimdi burada uyguluyorum. İlk kez geldim bu yıl, iki gündür dilek diliyoruz” dedi.

     Aydınlık Gazetesi - 07.05.2014, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797055
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1217

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.