30.05.2014 / Gitarın Büyülü Elleri, İzmir'lileri Büyüledi

Gitarın Büyülü Elleri, İzmir'lileri Büyüledi    


     “Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı”
tarafından 26-28 Mayıs tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilen “AB” projesi kapsamında Türkiye’ye ilk kez ustalık kursu vermek için gelen ünlü klasik gitar sanatçısı EnnoVoorhorst, izleyicileri büyüledi.

     Tüm dünyada “Gitarın Büyülü Elleri” olarak tanınan Hollanda’lı sanatçı Enno Voorhorst’un, projenin ortağı olan “Yaşar Üniversitesi”nde gerçekleştirdiği çalışma “Uluslararası Gitar Günleri” kapsamında yapıldı.

     Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte aktif katılımcılarla gitar teknikleri ve müzikalite çalışan Voorhorst, öğrencileri kendine hayran bıraktı. Etkinliğin son gününde “Müzisyenler Beyni Nasıl Kullanır?” adlı bir sunum yapan sanatçı, gerçekleştirdiği mini resitalde seslendirdiği “Koyunbaba” ve “Recuerdos de la Alhambra” adlı eserler büyük alkış aldı.

     “Yaşar Üniversitesi Gitar Bölümü” öğretim üyesi Onur Önem, dünya çapında bir sanatçıyı konuk etmekten büyük onur duyduklarını belirtti.

     Onur Önem, ileriki yıllarda da “Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı” ile beraber çalışmaktan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi. “Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı” genel koordinatörü Zafer Yümlü de uluslararası kültür projelerinin artarak süreceğini açıkladı.

     İzmir - 30.05.2014, Cuma

Gitarın Büyülü Elleri, İzmir'lileri Büyüledi-2




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794711
Online Ziyaretçi Sayısı:47
Bugünlük Ziyaret :1014

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.