14.05.2014 / 'Antalya Piyano Festivali Devam Etmeli'

Say, Fazıl    


     Büyükşehir Belediye Başkanı “AKP”li Menderes Türel’in “Fazıl Say ya da Fazıl Say’sız piyano festivali devam eder” sözlerine sert karşılık veren Fazıl Say, bugün yaptığı açıklamada ise zeytin dalı uzattı. Say, “Antalya Piyano Festivali”nin her halükarda devam etmesi gerektiğini kaydetti.

     “Bu Festival Antalya Halkı İçin İyidir”

     Konuyla ilgili bugün “Facebook” sayfasından yeni bir açıklama yapan Fazıl Say, “Antalya Piyano Festivali”nin her halükarda devam etmesi gerektiğini kaydetti. Say, açıklamasında şöyle dedi:

     “Bu konu çok fazla medya üzerinden tartışılıyor. Yüz yüze -sizlerin bilemeyeceğiniz- görüşmeler yapıldı, onlardan da hiçbir sonuç alınamıyor. ‘Devam etsin’ ya da ‘etmesin’ denilmiyor. Bir bekleme süreci bu. Birçok köşe yazarı konuyla ilgili uzlaştırıcı yazılar yazıyor. Kamuoyu Antalya’da bunu konuşuyor. Halbuki buradaki matematik çok kolaydır. Burada Fazıl Say’ı pek istemeyen ve Fazıl Say’ın festivalinden Fazıl Say’ı kovmayı ima eden bir ‘AKP’ ve bu bildiğimiz ‘AKP’nin yanında durup devam etmeyi hiç istemeyen bir Fazıl vardır. 15 yıl önce Kadir Dursun ile kurduğumuz bu festival bizimdir.”

     “15 Yıllık Gönül İşi”

     “Bütçesinin ana kaynağı belediyedir. Ben derim ki, çağdaş ve evrensel bir ‘medarı iftiharıdır’ o şehrin, bu en büyük sanatçıların getirildiği ‘Uluslararası Festival’ devam etmelidir. Buna başta Kadir Dursun devam etmelidir. Kadir olmadan hiçbir şey yapılamaz. Ben de ‘Sanat Yönetmeni’ olarak değil de, ‘katılımcı ve manevi destekçi’ olarak devam ederim her yıl. Konser de veririm festivalde. Kurgusunu aynı şekilde yaparız Kadir ile. Ama adım anılmaz. Belediye festivale aynı dozda bütçeyle devam eder. Benim hiçbir zaman maddi çıkarım olmadı bu festivalden. ‘Sanat Yönetmenliği’ 15 yıldır ‘gönül işi’ olarak yaptığım bir şeydi zaten.”

     Aydınlık Gazetesi - 14.05.2014, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797033
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1215

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.