20.06.2014 / TÜSAK Geri Çekiliyor


    
Yaklaşık on ay önce taslağın o zamanki halini ilk kez kamuoyuna duyurduğumuzda, “Bakanlık” tarafından varlığı önce inkar edilen, sonra kabul edilerek sözde tartışmaya açılan “TÜSAK” (Türkiye Sanat Kurumu) tasarısı bu haliyle gündemden düşürülüyor...

     “Başbakanlık”a yakın kaynaklardan öğrendiğimize göre, bir süredir incelenen taslağın olumsuzlıkları görülerek, geri çekilme ve yerine başka bir taslağın hazırlanması kararı verilmiş.

     Yeni düzenlemeyi içerecek çalışmanın ise “Cumhurbaşkanlığı” seçimleri sonrasında başlayacağı ifade edilmiştir.

     Bugüne kadar Başbakan Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiğini ifade eden kaynaklar, meselenin hata yapılmayacak kadar hassas ve önemli bir konu olduğunun farkında olduklarını ifade etmişlerdir.

     Bu deneyimden sonra, yapılacak çalışmanın sanat dünyası ile birlikte gerçekleştirilmesinin öneminin daha iyi anlaşıldığını düşünüyoruz.

     Türkiye sanat ortamı için büyük bir yıkım olacak “TÜSAK” tasarısının bu haliyle rafa kaldırılması sevindirici ve doğru bir yaklaşımdır.

     Bu gelişmenin; önce taslağın ortaya çıkması ve şimdi geri çekilmesi, özellikle kurumların yapılanma çalışmalarına hız vermeleri gerektiğini bir kere daha göstermiştir.

     http://www.tiyatronline.com sitesinden alınmıştır. - 20.06.2014, Cuma (Haber: Mustafa Demirkanlı)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794227
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :866

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.