31.12.2013 / Beyonce NASA'yı Kızdırdı

Beyonce NASA'yı Kızdırdı    


     Son şarkısında “Challenger” faciasına ait bir ses kaydı kullanan Beyonce, büyük tepki çekti.

     “NASA Tarihi”nin en büyük faciası olarak kabul edilen “Challenger” kazasına ait bir ses kaydı kullanan Beyonce’ye tepki çığ gibi büyüyor.

     Ünlü şarkıcının yeni albümünde yayınladığı “XO” adlı şarkısının ilk 6 saniyesinde “NASA” eski çalışanı Steve Nesbitt’in kazanın ardından “Uçuş teknisyenleri durumu dikkatli bir şekilde inceliyor. Muhtemelen büyük bir arıza gerçekleşti” sözleri duyuluyor.

     Kaydın Silinmesini İstedi

     “NASA” yetkilileri endişelerini dile getirirken, kazada yakınlarını kaybedenler şarkının hayal kırıklığı yarattığını ve duygusal açıdan zor anlar yaşattığını ifade etti. Eski “NASA” çalışanı Keith Cowing ise ses kaydının şarkının içinden tamamen kaldırılmasını talep etti.

     “Unutulmaması İçin Kullanıldı”

     Beyonce yaptığı yazılı açıklamada, “Kalbim yakınlarını ‘Challenger’ faciasında kaybedenlerle. Bu şarkı sevdiklerini kaybeden insanlara yardım etmek, hayatta hiç beklenmedik olayların olabileceğini hatırlatmak bu yüzden yaşadığımız her anın tadını çıkartmayı değerini bilmeyi hatırlatmak için kaydedildi. Söz yazarları, o ses kaydını ‘Challenger’ı anmak ve ve hiçbir zaman unutulmamaları için kullandı” ifadelerini kullandı.

     Florida’daki “Kennedy Uzay Merkezi”nden 28 Ocak 1986’da ateşlenen “Challenger Uzay Mekiği”, ateşlenmesinden 73 saniye sonra katı yakıt motorundaki arıza nedeniyle havada infilak etmiş ve parçaları “Atlantik Okyanusu”na çakılmıştı. Faciada 7 kişi hayatını kaybetti.

     Gazete Vatan - 31.12.2013, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769990
Online Ziyaretçi Sayısı:50
Bugünlük Ziyaret :991

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.