05.03.2014 / Yasa Derhal Geri Çekilmelidir!

TÜSAK'a Hayır!    


     Sanatçılar Tüsak Yasasına Tepki Gösterdi...

     “Türkiye Sanat Kurumu” (TÜSAK) yasa tasarısı için “Kültür Bakanlığı” çağrısıyla düzenlenen çalıştaya sanatçılar ve sanat kurumları tepki gösterdi. “Kültür Sanat-Sen”, “TOBAV”, “TOMEB”, “DETİS”, “OPSOD”, “İKSV”, “Oyuncular Sendikası”, “TODER”, “Tiyatro Tiyatro Dergisi” gibi kuruluşlardan temsilcilerin katıldığı toplantıda “Kültür Bakanlığı”ndan da müsteşar yardımcısı Nihat Gül, “Devlet Opera ve Balesi” ile “Devlet Tiyatroları”nın genel müdürleri Rengim Gökmen, Mustafa Kurt ve bürokratlar katıldı.

     Sanatçılar ile birlikte bazı sanat kurumları Ankara’da, “Devlet Tiyatroları”, “Devlet Opera ve Balesi” ile “Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü”nü lağvedip yeni oluşturulacak olan “Türkiye Sanat Kurumu”na devretmeyi öngören yasa tasarısı çalıştayını protesto ettiler. “Karanlığa inat yaşasın sanat”, “Sanat kurumlarımızı kapattırmayacağız”, “Halkım uyuma, sanatına sahip çık” ve “Hırsızların yasasını kabul etmiyoruz” sloganları atan sanatçılar, çalıştayın yapıldığı salonun dışarısında tepki göstermek için halay çektiler.

     Sanatçılar adına basın açıklamasını “Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği” Başkanı Mehmet Ege okudu. Ege, “Sanatın özgürce ve süreklilik içinde kendi koşul ve kurallarına uygun olarak üretimini sağlayacak ortamı yaratmak ve bu ortamı yaratmak için de gerekli ödeneği vermek, sosyal devletin temel görevlerinden biridir. Sanatın içeriği ve biçimi siyasal iktidarların günlük politikalarının konusu değildir, olamaz. Tüm sanat kurumlarımızın değişmez özerklik koşulu anayasamızda açık biçimde güvence altına alınmıştır. Son sözümüz ‘Yasa Tasarısı Taslağı’ derhal geri çekilmelidir” dedi.

     Aydınlık Gazetesi - 05.03.2014, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796279
Online Ziyaretçi Sayısı:21
Bugünlük Ziyaret :1180

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.