06.07.2014 / Birinci Uluslararası Menderes Brass Festivali

Birinci Uluslararası Menderes Brass Festivali    


     Dünya’nın Nefesi Menderes’te Buluşuyor!

     Türkiye’nin ilk “Brass Festivali”, İzmir’in Menderes ilçesinde gerçekleştiriliyor.

     “Uluslararası Menderes Brass Festivali” kapsamında 29-30 Temmuz tarihlerinde “Özdere Gençlik Parkı”nda gerçekleştirilecek konserlerde Menderes halkı, bakır nefesli sazların tınısı ile coşacak.

     Farklı konseptlerde konserlerin gerçekleştirileceği konserlerde Anadolu ezgilerinden klasiklere ve film müziklerine kadar geniş bir yelpaze, Menderesli dinleyiciler ile buluşacak.

     Menderes Kendini Aşıyor...

     Yeni belediye yönetimi ile şehircilik çalışmalarına farklı bir bakış açısı ile hız veren “Menderes Belediyesi”, projeleri ile göz kamaştırıyor. “Devlet Hastanesi”, “Marina” gibi projelerinin yanısıra “Uluslararası Brass Festivali” ile kültür ve sanatta da marka olma yönünde hızla ilerliyor. İzmir’in en uzun sahil şeridine sahip olan ilçe, tüm halkına yönelik bu festival ile bir çekim merkezi oluşturup “Dünya”ya adını duyurmayı planlıyor. Tarih boyunca pek çok medeniyete ve ünlü sanatçılara ev sahipliği yapmış olan Menderes, geniş turizm potansiyeli, havaalanına ve yeni fuar alanına yakınlığı ve “İzban” ile ulaşım kolaylığı fırsatlarını da değerlendirerek bu festival ile “Dünya”ya açılmayı planlıyor. Gerçekleştirdiği etkinlikler ile ülkemizi uzun yıllardır tüm “Dünya”da başarı ile temsil eden “Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı” ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilecek olan festival sayesinde, Menderes ilçesi tüm “Dünya”da tanınacak.

     “Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı”

     “Ensemble Feverish Music Topluluğu”, korno sanatçısı Zafer Yümlü öncülüğünde nisan 2004 tarihinde İzmir’de kurulmuştur. İlk programlı konserini, 2004 yılında Çeşme’de yapılan “Uluslararası Sanat Yolu ile Barış Resim Festivali”nde gerçekleştiren topluluk, alanlarında profesyonel sanatçılardan oluşmakta olup, yurt içi ve yurt dışında konserler vermekte, etkinlikler düzenlemektedir.

     Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin batıya açılan penceresi olan İzmir’den tüm dünyaya ülkenin adını başarı ile duyuran “Ensemble Feverish Music”, gerçekleştirdiği konser, seminer, master class ve katıldığı festivallerle büyük beğeni kazanmıştır.

     Zaman içinde gelişerek Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası kültür ajansı halini alan “Ensemble Feverish Music”, konserlerinde dünya müziklerinden örnekler ile çokseslendirilmiş Anadolu ezgilerinin yanı sıra çağdaş yerli ve yabancı bestecilerin eserlerine de yer vermektedir.

     “Ensemble Feverish Music”, başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde etkinlikler gerçekleştirmektedir. Adana’da gerçekleştirilen “Uluslararası Çukurova Müzik Festivali”nde ve “Ege Üniversitesi EgeArt Uluslararası Sanat Fuarı”nda konserler gerçekleştirmiştir.

     Her yıl programlı sezon etkinlikleri düzenleyen “Ensemble Feverish Music”, 2009 yılında AB kültür başkenti Vilnius’ta (Litvanya) Litvanya ve Letonya ile “Art Baltica 2009 Summer Academy”i gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda Litvanya, Letonya ve Türkiye’den eğitimci ve sanatçılar beraber çalışmışlardır. Bu projede alkol, uyuşturucu gibi maddelerin kullanımı nedeni ile aileleri dağılmış, darp görmüş, suça yönelmiş çocukların topluma kazandırılmalarına çalışıldı. Bu çocuklar, sanata yönlendirildi ve müziğe yetenekleri olanların bu yeteneklerini destekleyici çalışmalar gerçekleştirildi. Stresten arınma ve bilinçli bir birey olma konularında seminerler verildi, farklı kültürler tanıtıldı ve çocuklar, çeşitli sosyal aktivitelere katıldılar. Ajansımızın sanatçıları, bu proje kapsamında keman, korno ve klasik gitar dallarında eğitimler ve konserler verdiler. Türk bestecilerini ve Türk ritimlerini tanıttılar.

     2012 yılında ajansımız tarafından İzmir’de gerçekleştirilen “Klasik Müzik Enstrümanları Konuşuyor” projesinde ise İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan imkanları kısıtlı olan öğrencilere, klasik müziği, çoksesli müziği ve klasik müzik enstrümanlarını tanıtmak üzere birçok faaliyet gerçekleştirilmiştir.

     Bu proje, kendi alanında İzmir ve Türkiye’de ilktir. Bayraklı, İzmir’in en dezavantajlı ilçelerinden birisidir. Proje kapsamında, Bayraklı’da bulunan bir kısmı bedensel engelli toplam 100 ilkokul öğrencisine açıklamalı konserler, seminerler, atölye ziyaretleri ve sanat çalışmaları vb. aktivitelerle klasik müzik hakkında bilgi verilmiştir. Proje sonunda da bu bölgede bulunan bir ilkokula, içinde çeşitli enstrümanların ve müzik kütüphanesinin yer aldığı bir müzik odası oluşturulmuştur.

     2013 Haziran ayında Avusturya’nın Dornbirn şehrinde ajansımız ortaklığı ile gerçekleştirilen “Dornbirn International Horntage 2013” etkinliğinde ise Avusturya’lı korno öğrencilerine Avusturyalı, Alman ve Türk korno hocaları tarafından eğitimler verilmiştir. Bu projede, ajansımızın korno sanatçısı Zafer Yümlü tarafından da öğrencilere eğitim verilmiştir. Eğitim çerçevesinde sanatçımızın halen Almanya’da yayınlanan ve dünyada bir ilk olan “Dört Korno İçin Anadolu Ezgileri” adlı kitabı tanıtılmış, etkinliğin final konserinde ise öğrenciler tarafından bu kitaptan eserler seslendirilmiştir. Anadolu halk ezgilerinin dört korno için düzenlemelerinden oluşan bu kitaptaki eserler sayesinde öğrenciler Türk ezgilerini, bu ezgilerin hikayelerini ve Türk kültürünü tanıma fırsatına sahip olmuşlardır.

     Referanslarımız

     * 1. ”Sanat Yoluyla Barış” Uluslararası Resim Festivali
     "Balkanlar'dan Anadolu'ya Pastoral Sesler" 
Konseri, 2 Mayıs 2004 Çeşme - İzmir

     * "Uluslararası Çukurova Çoksesli Müzik Festivali" Konserleri - Adana

     * Keman, Viyola, (Devlet Sanatçısı Ruşen Güneş) Klarinet (Oğuz Karakaş) ve Klasik Gitar (Bekir Küçükay) Master Classları, 11-16 Mart 2008 - İzmir

     * "Ege Üniversitesi 28. Kültür Sanat ve Spor Şenliği" "Smyrna Latin Band Konseri" 21 Mayıs 2007 - İzmir

     * "2. Ege Üniversitesi Uluslararası EgeArt Sanat Günleri Konserleri" (5-9 Aralık 2007) İzmir

     * Ege Üniversitesi ve Muğla Üniversitesi "Bir Enstrümanı Tanıyalım" Seminerleri "2006-2008)

     * "Art Baltica International Summer Academy", 2009 (Litvanya)

     * "Klasik Müzik Enstrümanları Konuşuyor Projesi" 2012 - İzmir

     * "Dornbrin International Horntage" 2013 (Avusturya)

     * "E.F.M. Uluslararası Gitar Günleri - Enno Voorhorst Master Class"ı, 2014 - İzmir

     * "1. Uluslararası Menderes Brass Festivali", 29-30 Temmuz 2014 - İzmir

     http://www.evetbenim.com sitesinden alınmıştır. - 06.07.2014, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796678
Online Ziyaretçi Sayısı:25
Bugünlük Ziyaret :1198

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.