09.07.2014 / Preservation Hall Jazz Band - 'That's It'

Preservation Hall Jazz Band - 'That's It'    


     Çok eski tarihlerde popüler müzik ortamının vazgeçilmezi “big band” diye de isimlendirilen büyük caz orkestralarıydı. “İkinci Dünya Savaşı”ndan sonra yavaş yavaş önemini kaybeden bu orkestraların yerini en fazla 4 ya da 5 kişiden oluşan gruplar bırakacaktı. “Preservation Hall Jazz Band” işte o günlerin büyüsünü günümüze taşıyan bir orkestra.

     Aslında bu orkestra 1961’den bu yana faaliyet gösteriyor. Kurulma amaçları da New Orleans’lı sanatçıları tanıtma ve özgün eserleri yeni dinleyicilerle buluşturma isteğinden oluşmuş ve bugünlere kadar da bir müze görevi görürcesine çalışmalarını sürdürüyor.

     İsmini New Orleans’taki “Preservation Hall”dan alan ve günümüze dek farklı sanatçılarla varlığını sürdüren efsanevi grup “Preservation Hall Jazz Band”in yepyeni albümü “That’s It”, “My Morning Jacket”tan tanıdığımız Jim James ve “PHJB” lideri Ben Jaffe prodüktörlüğünde yayınlandı. Caz, bluegrass, R&B, voodoo funk, blues ve Mardis Gras etkileşimleri taşıyan albüm, New Orleans efsanesi müzisyenlere adanmış bir albüm.

     “Preservation Hall”, 1961 yılında New Orleans’lı sanatçıları tanıtma ve özgün eserleri yeni dinleyicilerle buluşturma misyonu üzerine kuruldu. Geçmişte George Lewis, Sweet Emma Barrett ve Kid Thomas Valentine gibi efsane yıldızları bünyesinde barındırmış grup, bünyesindeki yepyeni isimlerle tüm dünyada sahne almaya ve dinleyicileri etkilemeye devam ediyor.

     Ben Jaffe, Rickie Monie, Paul Williams, Clint Maedgen, Charlie Gabriel, Chris Stapleton gibi müzik dehalarını buluşturan “That’s It” caz müzik severlerin arşivlerde mutlaka bulundurmak isteyeceği bir albüm.

     Aydınlık Gazetesi - 09.07.2014, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797965
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1244

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.