18.07.2014 / Atölye Sahnesi'ne 3. Baskın!

Atölye Sahnesi'ne 3. Baskın!    

     “Devlet Tiyatroları”nın atölyelerinin de bulunduğu tesislerdeki ağaçlı araziye “SS İvme Yapı Kooperatifi” çalışanları tarafından dün 3. kez baskın yapıldı. “Devlet Tiyatroları”nın “İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi”nin de içinde bulunduğu “Macunköy Tesisleri”ne, mahkeme kararı bulunmasına karşın iş makineleriyle izinsiz bir şekilde girilerek girilerek bir kültür kurumunun bulunduğu alan tahrip edilmek istenmiştir. Buna benzer bir olay “Atatürk Orman Çiftliği”nde gerçekleştirilmiş, ayrıca “Ankara Büyükşehir Belediyesi” “ODTÜ”de böyle bir kanunsuz müdahaleyle yasaları çiğnemişti. “AKP” hükümetinin gelenek haline getirdiği yasaları dinlememe uygulaması şimdi “İrfan Şahinbaş Sahnesi”ne uygulanmaktadır. Bu olay üzerine “Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü”nün yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz:

     “Devlet Tiyatroları’nın 60 yılı aşkın süredir kullandığı ‘İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin de içinde bulunduğu ‘Devlet Tiyatroları Macunköy Tesisleri’ne, 17 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 14.00 sıralarında iş makineleriyle izinsiz bir şekilde girilmiştir.

     Daha önce de aynı şekilde ‘Devlet Tiyatrolarının Atölye Sahneleri’nin ve atölyelerinin bulunduğu tesise gece yarısı adeta baskın yaparak giren şirket, mahkemelerce verilen yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen yüzlerce ağacı kesmişti. Kooperatifin hukuka aykırı eylemleri nedeniyle 3091 sayılı taşınmaz mal zilyedliğine yapılan tecavüzlerin önlenmesi hakkında kanun uyarınca, ‘Yenimahalle Kaymakamlığı’nın 13.03.2014 tarih 503/4 ve 09.04.2014 tarih 503/5 sayılı tecavüzün men-i kararı verilmiş olup bahsi konu yerin ‘Genel Müdürlüğümüz’e teslimine dair karara rağmen alana yeniden girilmiştir. Ayrıca ‘Genel Müdürlüğümüz’ün 60 yılı aşkın süredir kullandığı alanın tahliyesine ilişkin herhangi bir yargı kararı da bulunmamaktadır.

     Konuyla ilgili ‘Ostim Şehit Kadir Özcan Polis Merkezi Amirliği’ne suç duyurusunda bulunulmuştur. Olay yerine gelen polis ekipleri duruma anında müdahele ederek verilecek zararın daha büyük sonuçlara yol açmasını engellemiştir.

     ‘Genel Müdürlüğümüz’ sorumluların gerçekleştirdikleri bu kabul edilemez fiillerin gerektirdiği her türlü mali, idari ve cezai yaptırıma uğratılmasının takipçisi olduğu gibi, meydana gelen zarar ve tahribatın giderilmesi ile alanın yeniden ihyası için gerekli önlem ve tedbiri de alacaktır.”

     Aydınlık Gazetesi - 18.07.2014, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798145
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.