16.07.2014 / 'Kente Karşı İhanetin İhalesi Olmaz'

Kente Karşı İhanetin İhalesi Olmaz    


     “Başkent Dayanışması”, “Akün”
ve “Şinasi” sahnelerinin 21 Temmuz’da tekrar satışa çıkarılmasını protesto etti. “Konur Sokak”ta toplanan sanatçılar, duymayan kulaklar duysun diye eylemde davullar çaldı.

     “Başkent Dayanışması”, “Akün” ve “Şinasi” sahnelerinin 21 Temmuz Pazartesi günü tekrar satışa çıkarılmasını davullu eylem yaparak protesto etti.

     “Konur Sokak”ta toplanan “Başkent Dayanışması” üyeleri, “Kente karşı ihanetin ihalesi olmaz. Hükümet yaşam alanlarımızı daraltarak nefesimizi yok ediyor. Bizi narkozsuz ameliyat etmeye çalışıyor. Amacı yaşatmak değil, öldürmek” diyerek, tüm Ankaralıları ihalenin yapılacağı 21 Temmuz’da, “Akün Sahnesi”nin önünde yapacakları eyleme davet etti.

     Eylemciler, “Tiyatrolar halkındır, satılmaz”, “İhaleye hayır, sanata evet” sloganları atarak, “Akün” ve “Şinasi” sahnelerine doğru yürüdü.

     Ankaralıların Belleği Yok Edilmesin

     Basın açıklamasını yapan devlet tiyatroları sanatçısı ve “Kültür Sanat-Sen MYK” üyesi Alper Tazebaş, devlet tiyatrolarının bu sahnelerde onlarca oyun, yüzlerce temsil verdiğini ve Ankaralıların tiyatro açlığına cevap verildiğini anımsattı.

     Tazebaş, şunları söyledi: “Hükümete ‘Akün’ ve ‘Şinasi’ sahnelerinin ‘Emek İnşaat’ bünyesinden ayrılmasını ve ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’ tarafından satın alınmasını önerdik. Bu sahneler Ankara’nın ve Ankaralıların belleğinin bir parçasıdır. Ankaralıların belleği yağmalanmasın, yok edilmesin, şehir ve şehirli kimliğini kaybetmesin istedik. Duymayan kulaklar duysun diye davullarla buradayız. ‘Akün’ ve ‘Şinasi’ sahnelerini satışa çıkarmak ihanettir.”

     “Mimarlar Odası Ankara Şubesi” Başkanı Tezcan Karakuş Candan da ihalenin yapılacağı 21 Temmuz’da tüm Ankaralıları eyleme davet ederek “Tiyatro binaları satılamaz. Kültür ve sanat mekanlarının yok edilmesi yaşam alanlarımızın yok edilmesidir. Ankara’nın kültür ve sanat mekanlarının giderek yok edilmesine karşıyız. Bunun geri planını iyi okumak lazım, bunun arkasından gelen diktatörlük ve faşizmdir” dedi.

     Aydınlık Gazetesi - 16.07.14, Çarşamba (Osmancan Gürdoğan)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798017
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1244

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.