15.08.2014 / BİFO'ya İngiliz Eleştirmenlerden Tam Not

BİFO    


     Dünyanın en önemli müzik festivallerinden “BBC Proms” kapsamında “Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası”nın (BİFO) Sascha Goetzel yönetiminde Londra’nın ünlü “Royal Albert Hall” salonunda verdiği konser İngiliz basınından tam not aldı. Önde gelen müzik eleştirmenleri “BİFO”nun performansından övgüyle bahseden yazılar kaleme aldılar.

     2014’te 70. kuruluş yıldönümünü kutlayan “Borusan Holding”in girişimiyle 15 yıl önce kurulan “Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası”nın (BİFO) dünyanın en saygın ve önemli klasik müzik festivallerinden “BBC Proms”ta, 29 Temmuz Salı akşamı verdiği konser büyük beğeni topladı.

     Londra’nın ünlü salonu “Royal Albert Hall”da gerçekleşen ve doğu temalı klasik batı müziği eserlerini içeren konseri 6.000’e yakın seyirci izlerken, eleştirmenler “BİFO”ya, sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel’e ve konuk solist kemancı Daniel Hope’a tam not verdiler.

     “Klas ve Coşkulu Topluluk”

     “The Guardian” gazetesinden Tim Ashton, “BİFO”yu klas ve coşkulu bir topluluk olarak tanımlarken, Sascha Goetzel’in ortaya koyduğu performanstan etkilendiğini vurguladı ve Goetzel’i mükemmel bir şov adamı olarak nitelendirdi.

     “Mükemmel Orkestra”

     Gabriel Prokofyev’in “Keman Konçertosu”nu değerlendiren “The Independent” gazetesi bu özgün eserde Daniel Hope’un uzun solo bölümünü hatasız tamamladığını, Sascha Goetzel yönetimindeki “BİFO”nun da perküsyon ağırlıklı bölümü çok etkili bir şekilde yorumladığını kaydetti ve “BİFO”nun mükemmel bir orkestra olduğunu gösterdiği belirtildi.

     “Zengin Bir Performans”

     “The Telegraph” gazetesinden Ivan Hewett, “Orkestra çok zengin bir sese sahipti ve bütün konser mücevher gibi parladı” şeklinde konuştu.

     “Hayat Enerjisi Çok Güçlü”

     Müzik yazarı ve eleştirmeni Alicia Newton ise “Bu olağanüstü gruptan yayılan hayat enerjisi son derece güçlü” dedi. “Theartsdesk.com” adlı müzik portalında da David Nice imzasıyla “Kimse Goetzel ve onun yönettiği, hayranlık uyandıran ‘Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndan bundan daha güçlü bir performans bekleyemezdi.” değerlendirmesi yapıldı.

     Aydınlık Gazetesi - 15.08.2014, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796528
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1188

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.