16.09.2014 / Ünlü Sanatçılar İstanbul'da

Ünlü Sanatçılar İstanbul'da    


     “BİFO”
klasik müziğin dünyaca ünlü isimlerini İstanbul’a konuk ediyor. Juan Diego Flórez, Bryn Terfel, Michel Camilo, Julian Rachlin, Ian Bostridge gibi isimlerin “BİFO” ile birlikte sahnede olacağı yeni sezon 9 Ekim’de başlıyor.

     “Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası” (BİFO) 2014-2015 dönemine klasik müzik dünyasının yıldız isimlerinin yer alacağı renkli ve yoğun bir programla giriyor. Programda opera dünyasının büyük ismi Juan Diego Flórez, “Grammy” ödüllü piyanist ve besteci Michel Camilo, İsveç’in opera dünyasına son armağanı soprano Miah Persson, kayıtları ve performanslarıyla büyük üne kavuşan tenor Ian Bostridge, yaşayan en iyi baritonlardan biri olan Bryn Terfel, İstanbullu müzikseverlerin yakından tanıdığı muhteşem kemancı Julian Rachlin gibi isimler yer alıyor.

     “BİFO” Sezonu Tenor Juan Diego Florez İle Açıyor

     “BİFO”, yeni dönem konserlerinin ilkinde albümleri ile iki “Cannes Klasik Ödülü”ne layık görülen ve ülkesinin en yüksek şeref madalyasını alan ve Luciano Pavarotti’nin varisi olarak gösterilen Perulu tenor Juan Diego Flórez ile buluşuyor. Sascha Goetzel şefliğinde gerçekleşecek olan “Açılış Konseri: Juan Diego Flórez”de Bizet, Adam, Delibes, Massenet, Donizetti, Berlioz, Gounod ve Offenbach’ın operalarından aryalar seslendirilecek. Konser 9 Ekim 2014 Perşembe günü saat 20.00’de “Lütfi Kırdar UKSS”de.

     “Açılış Konseri”ni “Richard Strauss Akşamı” izliyor. “BİFO”, 2014 boyunca tüm dünyada doğumunun 150. yılı kutlanan Richard Strauss’a saygılarını sunuyor. Bestecinin “Don Juan”, “Son Dört Şarkı” ve “Bir Alp Senfonisi” adlı sevilen yapıtlarının seslendirileceği konserde “Son Dört Şarkı”nın solisti dünyanın önde gelen opera evlerinde etkileyici performansları ile tanınan Gürcü soprano Iano Tamar. Konser 6 Kasım 2014 Perşembe saat 20.00’de “Lütfi Kırdar UKSS”de. “BİFO”nun bu dönem düzenleyeceği “Özel Konser”in konuk şefi Ali Poyrazoğlu. Antoine de Saint-Exupéry’nin dünyaca ünlü yapıtı “Küçük Prens”in Rachel Portman’ın müziği ve Nicholas Wright’ın librettosuyla sahnelenmiş aynı adlı operasından bölümler sahneye konulacak. Konserden elde edilen gelir “Borusan Kocabıyık Vakfı Müzik Bursu Fonu”na aktarılacak. Konser 20 Kasım 2014 Perşembe saat 20.00’de “Lütfi Kırdar UKSS”de.

     Geleneksel Yeni Yıl Coşkusu

     “BİFO”nun büyük ilgi gören ve gelenekselleşen “Yeni Yıl Konseri”nde Şef Sascha Goetzel yönetiminde Johann Strauss II, Çaykovski ve Richard Strauss’un sevilen yapıtlarından bölümler seslendirilecek. Konser 8 Ocak 2015 Perşembe günü saat 20.00’de “Lütfi Kırdar UKSS”de gerçekleşecek. 2015 yılı, dünyanın en önemli konser salonlarında performansları ile beğeni toplayan piyanist kardeşler Ufuk & Bahar Dördüncü konseri ile devam edecek. “BİFO ve Ufuk & Bahar Dördüncü” adlı konserde Britten’ın İskoç Baladı, Rimsky-Korsakov’un Şehrazat’ı seslendirilirken Takemitsu’nun “Quotation of Dream” parçasının Türkiye prömiyeri de Dördüncü kardeşler tarafından gerçekleştirilecek. Konser 19 Şubat 2015 Perşembe saat 20.00’de “Lütfi Kırdar UKSS”de.

     Ve “BİFO” Barok Çalıyor

     “BİFO” konserlerine yine bir yenilik ekliyor. Vivaldi, Gabrieli, Telemann, Bach, Lully, Pergolesi ve Händel gibi dönemin en büyük bestecilerinin yapıtlarının seslendirileceği Sascha Gœtzel yönetimindeki “BİFO ile Barok Zamanı” adlı konserin solisti, “BİFO”nun başkemancısı ve solo performansları ile kariyerini zirveye taşıyan kemancı Pelin Halkacı Akın. Konser 26 Şubat 2015 Perşembe saat 20.00’de “Lütfi Kırdar UKSS”de.

     Büyük Yapıtlar, Büyük İsimler

     “BİFO” yaklaşan bahar ayını klasik dönemin büyük bestecilerinden Haydn’ın koral başyapıtı “Mevsimler Oratoryosu”nu seslendirecek. Şef Sascha Goetzel yönetimindeki konserde “Rönesans”ın vokal müziklerinden 21. yüzyıl yapıtlarına uzanan geniş bir repertuvarı olan ve uluslararası platformda sevilen vokal topluluğu “Salzburg Bach Korosu”, İsveç’in opera dünyasına armağanı soprano Miah Persson, performanslarıyla büyük beğeni toplayan sanatçı Ian Bostridge ve oynadığı rolleri taşıdığı düzeyle eleştirmenlerden tam not alan bariton Mark Stone yer alacak. “Haydn’ın Mevsimleri” adlı konser 12 Mart 2015 Perşembe günü saat 20.00’de “Lütfi Kırdar UKSS”de yapılacak.

     Yılın kaçırılmayacak konserlerinden biri de “BİFO & Michel Camilo”. Caz, latin ve klasik piyano yapıtları ile tanınan “Grammy” ödüllü piyanist Michel Camilo “BİFO” ile sahneyi paylaşacak. Bernstein, Camilo, Copland ve Gershwin yapıtlarının seslendirileceği geceyi şef Gürer Aykal yönetecek. Konser 19 Mart 2015 Perşembe günü saat 20.00’de “Lütfi Kırdar UKSS”de.
Beethoven’ın 3. Piyano Konçertosu ve Mahler’in 5. Senfoni’sinin seslendirileceği “BİFO & Arcadi Volodos”, dünyanın en iyi piyanistleri arasında gösterilen, Arcadi Volodos’u dinleyiciyle buluşturacak. Sascha Goetzel yönetiminde gerçekleşecek konser 9 Nisan 2015 Perşembe günü saat 20.00’de “Lütfi Kırdar UKSS”de olacak.

     Kimilerine göre yaşayan en iyi bariton olarak kabul edilen Bryn Terfel sonunda İstanbullu klasikseverlerle buluşuyor. Daha sonra açıklanacak bir mezzosopranonun da yer alacağı konser “BİFO & Bryn Terfel”de sanatçıya Hannah Stone eşlik edecek. Mozart’tan Verdi’ye ve geleneksel Galler ezgilerine uzanan bir programın seslendirileceği konser 16 Nisan 2015 Perşembe günü saat 20.00’de “Lütfi Kırdar UKSS”de yapılacak.

     “BİFO & Julian Rachlin”, İstanbullu klasik dinleyicilerinin yakından tanıdığı ve yalnızca izleyenler değil, eleştirmenler ve orkestra şeflerinin da ayakta alkışladığı muhteşem keman virtüözü Julian Rachlin’i bir kez daha İstanbul’a getiriyor. Sascha Goetzel yönetiminde yapılacak olan konserde Rachlin, 2014 Mart’ında Nice’te seslendirdiği ve “ilahi” olarak nitelendirilen “Çaykovski Keman Konçertosu”nu yorumlayacak. Konser 30 Nisan 2015 Perşembe günü saat 20.00’de.

     Leyla Gencer Anısına: Aida

     Sascha Goetzel yönetimindeki “Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası”nın her yıl düzenlediği ve gelenekselleştirdiği Leyla Gencer anısına düzenlenecek konserde bu yıl Giuseppe Verdi’nin dört perdelik operası “Aida”nın konser versiyonu seslendirilecek. Yekta Kara’nın sahne yönetiminde İtalyanca olarak Türkçe üstyazılı sunulacak konserin yıldızı, “Aida” rolüyle neredeyse ikinci adı Aida olacak kadar özdeşleşen ve opera dünyasınca “yeni Aida” olarak nitelendirilen soprano Latonia Moore. Diğer solistler de bizi olağanüstü bir performansın beklediğinin habercisi. Operadaki başarılarının yanı sıra “Strauss Festival Orkestrası” ile 2012’de gerçekleştirdiği yılbaşı konseri akıllardan silinmeyen mezzosoprano Stella Grigorian, “Covent Garden”daki çıkışını yine “Radames” rolünde yapan başarılı tenor Carlo Ventre ve 2000 yılı “Leyla Gencer Şan Yarışması Özel Ödülü” sahibi George Gagnidze ile birlikte “BİFO”nun “Aida”sı unutulmaz olacak. Konser 14 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 20.00’de “Lütfi Kırdar UKSS”de düzenlenecek.

     Aydınlık Gazetesi - 16.09.2014, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796929
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1211

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.