19.11.2014 / İki Don Parasına Bir Film

İki Don Parasına Bir Film    

     Alanya’da yaşayan gazeteci, tiyatro ve sinema oyuncusu Zeki Demir ilk uzun metraj filmini çekerek yönetmenliğe adım attı. Demir, “Kimse sinemayı gözünde büyütmesin. İnsan isterse tekden süt sağar. Ben iki don parasına bir film çektim” dedi.

     Zeki Demir, senaryosunu kendisinin yazdığı “Bu Hayat Bizim” isimli filmi sekiz günde çektiğini ifade ederek “Öncelikle samimi ve dürüst olmak lazım. İnsan isterse hayatta aşamayacağı engel yoktur. Ama tabii ki destek olsa çalışmalar daha kolay yürür” dedi. Filmin ilginç bir konuyu barındırdığını ifade eden Demir, “Böyle bir konu Türkiye’de hiç çekilmedi. Bu konuda iddialıyım” dedi.

     Film tam bir Alanya tanıtımı. “Kızılkule”, “Tersane”, “Alanya Kalesi”, ilçe merkezinde detaylar, “Damlataş”, “Dim Çayı”, muz bahçeleri, sahiller filmin çekildiği mekanlar.

     Başrol oyuncuları Mahmut Bulut ve Okan Bulut’a önemli oyuncular da eşlik ediyor. Başta deneyimli oyuncu Oğuz Tunç olmak üzere Naz İnal, Hacer Gezer, Fikret Kaya gibi isimlerle birlikte otuz kadar karakter oyuncusu rol aldı. Daha önce elliye yakın filmde rol alan Zeki Demir filmi yöneterek yönetmenliğe de adım atmış oldu. Demir “Sıfır bütçe ile yola çıktım. Yemek sponsorumuz ‘Yöresel Ev’ yemekleri oldu. ‘Alanya Belediyesi Misafirhanesi’nden bir oda aldım ve oyuncuları orada barındırdım. Şehir içi çekimlerimizi kendi imkanlarımızla çözdük. Oyuncuların denize girme sahnesi vardı ve pamuklu baksırla denize sokamayacağım için iki baksır aldım. Şu ana kadar yaptığım tek harcama bu. Filmi iki don parasına çekip bitirdim. Güçlü bir bilgisayar bulursam en kısa zamanda kurgusunu yapıp Alanya’da galasını yapmak istiyorum” dedi.

     Aydınlık Gazetesi - 19.11.2014, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794926
Online Ziyaretçi Sayısı:39
Bugünlük Ziyaret :1047

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.