30.08.2014 / Cesur ve Çarpıcı!

Cesur ve Çarpıcı!    


     Geçen hafta ABD’de sırasıyla “MTV Video Music Ödülleri” ile “Emmy Primetime Ödül Töreni” yapıldı. “MTV Video Music Ödülleri” gecesinde stil kodlarını ışıltı, bolca pul-payet, kesiklerle şekillendirilmiş silüetler (cutout), kısa üstler, miniler ve derin yırtmaçlar belirledi.

     “Emmy” gecesinde kırmızılı kadınlar başı çekerken aktrisler hatırı sayılır şekilde beyazı tercih etti ve canlı renkler geceye enerji kattı. Derin yırtmaç ve iki parçalı kıyafetler de oldukça dikkat çekiciydi.

     ABD’de “MTV Video Music Ödülleri” ile “Emmy Primetime Ödül Törenleri” sırasıyla yapıldı. Kırmızı halıda boy gösteren ünlü şarkıcı ve oyuncular iddialı kıyafetleriyle dikkat çekti. Kırmızı, siyah ve derin yırtmaçlar ödül törenlerine damgasını vurdu.

     Kırmızı halı törenlerinin yazılı olmayan bazı stil kodları vardır. İhtişamın yeri “Oscar”, cesaret sınavı “Grammy”dedir örneğin. “Emmy” ödülleri mütevazi gece elbiselerinin  ve “MTV” ödülleri de seksi ışıltının kırmızı halısıdır. Geçen Pazar ve Pazartesi günleri ABD’de sırasıyla “MTV Video Music Ödülleri” ile “Emmy Primetime Ödül Töreni” gerçekleşti. Kırmızı halıya ayak basan şarkıcı, aktris ve modeller ödül törenlerinin ruhunu yansıtacak kıyafetler içinde çarpıcı seksi ve şık görünümler tercih etti.

     “MTV Video Music Ödülleri” ile başlayalım. Stil kodlarını ışıltı, bolca pul-payet, kesiklerle şekillendirilmiş silüetler (cutout), kısa üstler, miniler ve derin yırtmaçlar belirledi. Gecenin hiç kuşkusuz öne çıkan isimleri müziğin divaları Beyonce ile Jennifer Lopez oldu.

     Derin, Daha da Derin

     Ön bacaktaki derin yırtmaç özellikle Rita Ora’nın “Donna Karan Atelier”den seçtiği kırmızı elbisesinde dikkat çekti. Yine oldukça derin bir göğüs dekoltesi elbisenin cesaret sınırlarını zorlayan unsurlarından biriydi. Demi Lovato’nun Lanvin elbisesi de kolları kapalı olmasına rağmen göğüs ve bacak yırtmacında Rita Ora’nınkiyle yarışır nitelikteydi. Michelle Williams’ın hayvan desenli Roberto Cavalli, Kylie Jenner’ın siyah Alexandre Vauthier tasarımlı elbiseleri de derin yırtmaç konusunda cesur tavra sahip olarak ön plana çıktılar.

     Seksi İkili

     “Crop-top” yani kısa üstler sezon trendlerinde olduğu kadar kırmızı halıda da kendini gösteriyor. Pek çok isim elbise yerine etek ya da pantolon üzerine kısa üst ya da büstiyer tercih etti. Miley Cyrus’un büstiyer ve şalvar pantolonu Alexandre Vauthier imzasını taşırken Sarah Hyland’ın kıyafeti Kaufmanfranco tasarımıydı. Kendall Jenner, Alan Livre üst ve pantolonun içine La Perla büstiyer giyerken Jourdan Dunn’ın kostümü Balmain’e aitti.

     Çarpıcı Görünümler

     “MTV Video Music Ödülleri Gecesi”nde dikkat çekici ve çarpıcı görünümleriyle karşımıza çıkan isimleri de anmadan geçmeyelim. Genellikle gösterişli elbiselerle kırmızı halıda yürüyen Taylor Swift’in, Mary Katrantzou tasarımı desenli kısa tulum giymesini beklenmedik; Kim Kardashian’ın derin göğüs dekolteli mini Balmain elbisesi de oldukça çarpıcı olarak niteleyebiliriz. Katy Perry’nin rap şarkıcısı Riff Raff ile birlikte Atelier Versace tasarımı baştan ayağa denim giymesiyse oldukça konuşuldu. Çiftin bu seçimi 2001’de “Amerikan Müzik Ödülleri”nde yine baştan ayağa denim giyen Britney Spears-Justin Timberlake çiftini hatırlattı.

     Asimetrik Kesikler

     Kesiklerle şekillenen siüetler (cutout) bu yıl sahne ve kırmızı halıda başrolü ele geçirdi diyebiliriz. Shakira’nın “Dünya Kupası”ndaki performansında ve aynı şekilde Jennifer Lopez’in bir konserinde tercih ettiği tasarımcı Charbel Zoe’nin kesikli kıyafeti “MTV” gecesine de damga vurdu. Çünkü Jennifer Lopez’in gümüş parıltılarıyla ışıldayan kostümü ışıltılı kumaş kesikleriyle kalça kemiğine kadar şarkıcının vücudunu sarıyordu. Ne diyelim JLo bu işi çok iyi biliyor. Iggy Azalea’nın Versace, Julianne Hough’un Pucci imzalı elbiseleriyse daha mütevazı cut-out formlara sahipti.

     Transparan Gizemi

     Beyonce geceye 3 kostümle damgasını vurdu. Sahneye Tom Ford bodysuit ile  çıkan Beyonce’nin kırmızı halı ve ödül töreni tercihleri farklı tasarımcıların ismini taşıyordu. Kırmızı halıda giymeyi seçtiği transparan detaylı elbise Nicolas Jebran tasarımıydı. Ödül törenindeki Zuhair Murad tasarımı bordo elbise de vücuda oturan silüeti ve yan taraflarındaki transparan detaylarıyla kırmızı halıdaki seçimine benziyordu. Bu yıl gece elbiselerinde sıkça gördüğümüz transparan detaylar Jamie Chung’ın Versace elbisesinde de başroldeydi.

     Kırmızılı Kadınlar

     Bel kısmı dantel detaylı Givenchy elbisesiyle Claire Danes, etek kısmı asimetrik  kesimli Prabal Gurung tasarımıyla January Jones kırmızılarıyla en şık isimlerdendi. Carolina Herrera elbisesiyle Julia Louis Dreyfuss, çiçek aplikeli tül Monique Lhuillier tasarımıyla Kaley Cuoco diğer kırmızılı kadınlarıydı.

     Beyazın Büyüsü

     Gümüş detaylı vücuda oturan beyaz Roberto Cavalli elbisesiyle Sofia Vergara her zamanki gibi giydiğini yakıştırmasını iyi biliyor. “True Detectives”in yıldızı Michelle Monaghan’ın, bisiklet yakalı uzun kollu, vücuda oturan kar beyazı Giambattista Valli tasarımı elbisesinin en çekici detayı ön yırtmacıydı. Kate Mara’nın drape detaylı J. Mendel ve Julianne Hough’un bel kısmında fiyonk bulunan Dsquared2 elbiseleri de beğeni toplayan diğer beyazlar.

     Canlı Renklerin Enerjisi

     “Scandal” dizisinin baş aktrisi Kerry Washington’ın fit vücudu herkesten alkış toplarken turuncu renkli ve payet detaylı Prada elbisesi geceyi ısıttı. Yine Kate Walsh’ın sapsarı Stephane Rolland tercihi ile Zooey Deschanel’in canlı pembe renkli Oscar de la Renta’sı  enerjikti.

     Beklenmedik ve Çarpıcı

     Sarah Poulson’un Armani Prive tasarımı siyahlı kırmızılı tül detaylı elbisesi gecenin en şık ve farklı tasarımları arasına üst sıralara yükselirken aktör Matthew McConaughey’nin eşi model Camilla Alves’in Zuhair Murad imzalı vücuda oturan transparan elbisesiyse çarpıcı sıfatının hakkını fazlasıyla verdi. Gecede ödül takdim eden Gwen Stefani’nin Versace’si ile Sarah Hyland’ın Christian Siriano’su iki parçalılar arasında öne çıktı. Derin yırtmacın temsilcisiyse Elie Saab elbisesiyle Halle Berry oldu.

     Gazete Vatan - 30.08.2014, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771511
Online Ziyaretçi Sayısı:37
Bugünlük Ziyaret :1060

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.