07.12.2014 / Suçtan Arınıp Koro Kurdular

Suçtan Arınıp Koro Kurdular    


     “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü”
nde rehabilite edilen 13-18 yaşındaki madde bağımlısı ve suça karışan 11 kıza müzik eğitimi verildi. Kızlar ilk konserlerini büyük bir çoşkuyla gerçekleştirdi.

     Antalya’da “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü”ne bağlı “Kız Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi”nde madde bağımlısı ve suça itilmiş kız çocuklarından oluşan “Türk Halk Müziği Korosu” kuruldu. 3-18 yaşındaki genç kızlardan oluşan koro, ilk konserini “Erdem Bayazıt Kültür Merkezi”nde verdi.

     “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü”nde rehabilite edilen 13-18 yaşındaki madde bağımlısı ve suça karışan 11 kıza müzik eğitimi verildi. Rehabilite edilen kızlardan oluşan kızlar korosu, “Erdem Bayazıt Kültür Merkezi”nde konser verdi. Kızların söylediği türkülerle coşan çoğunluğu “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü”nün kurumlarında kalan çocuklar, gecede bol bol oynadı. Kültür merkezindeki coşku iki saat sürdü. Kızlar korosu izleyicilerden büyük alkış aldı.

     “Bu Tür Etkinlikler Çok Faydalı”

     Etkinliğe katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, çocukların konser için iki aydır çalıştığını söyledi. Mahmut Usta yönetimindeki saz ekibinin “Akdeniz Üniversitesi”nden ve “Türk Tabibler Birliği”nin korosundan oluştuğunu belirten Çalışkan, “Bu tür etkinliklerin, çocukların yaşadığı travmatik olayların etkisinden bir an önce kurtulmaları yönünde çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Rehabilitasyon süreci devam eden çocukların ailelerinin mevcut ya da ailelerinden kopuk olduğunu belirten Çalışkan, şöyle konuştu: “Şu ya da bu şekilde suça itilmiş ya da maddeye bulaşmış bu çocukların bizim kuruluşlarımıza intikali emniyet üzerinden gerçekleşiyor. Bu çocuklarımız travma geçirmiş çocuklar. Bir şekilde suç işlemiş, suça itilmiş çocuklar. Özel olarak eğitime, rehabilitasyona tabi tutulması gereken çocuklar. Biz Antalya’da 22 personelle bu çocuklara hizmet veriyoruz.”

     Aydınlık Gazetesi - 07.12.2014, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796724
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1199

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.