04.12.2014 / Yavuz Bingöl'ün Kardeşi İsyan Etti: İyi ki Annem Alzheimer

Tayyip Erdoğan ve Yavuz Bingöl    

     Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan ve ailesini yuhalatmasını destekleyen Yavuz Bingöl’e kardeşi isyan etti: İyi ki annem alzheimer...

     Tayyip Erdoğan’ın davetlerinde sık sık boy gösteren, Erdoğan’la düet yapan ve bir kamu bankasından reklam teklifi almasıyla gündeme gelen şarkıcı Yavuz Bingöl’ün, Berkin Elvan’la ilgili açıklamaları tepki çekti.

     Yavuz Bingöl, Erdoğan’ın “Gezi” eylemlerinde polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ı ve annesini meydanlarda yuhalatmasını, “Tayyip Bey duygusal bir adam” diye savundu. Bingöl, “Sokaklarda, ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün o da Berkin Elvan’ın annesini yuhalattı. Bu çok insani bir şey” dedi. Bu sözlerine toplumun her kesiminden tepki gelen Bingöl bir süre sonra özür dilemek zorunda kaldı. Hem yazılı açıklama yapan, hem de “Twitter”dan özür dileyen Bingöl, “Gülsüm anne başta olmak üzere Berkin’in tüm ailesinden özür dilerim” ifadelerini kullandı.

     Bingöl, açıklamasının sonunda Ahmet Hakan ile yaptığı söyleşide bazı eksik bölümlerin olduğunu iddia etti.

     Elvan Ailesi Kızgın

     Yavuz Bingöl’ün sözleri üzerine röportajı yapan “Hürriyet” yazarı Ahmet Hakan “Twitter” üzerinden kısa bir açıklama yaptı. Hakan mesajında, “Yavuz Bingöl’ün ‘Berkin Elvan’ın annesi ve yuhalanması’ meselesiyle ilgili söylediği sözlerin tamamı... kasetten canlı... yarın ‘Hürriyet’te” ifadesini kullandı.

     Yavuz Bingöl’ün açıklamasını duyan Sami-Gülsüm Elvan çifti, Bingöl’e tepki gösterdi. Gülsüm Elvan, “Biz seni dünyaya getiren o güzel kadını tanırız. Ellerinden öper, önünde saygıyla eğilir ve olur da bir haddini bilmez O’na dil uzatırsa bedenimizi siper ederiz. Sen yine de onurlu ve güzel kadına laf etme şerefsizliğini gösteren bir alçak olursa, çık ve ilk konserinde beni yuhalat. Gocunmam, yaralanmam, üzülmem. Derim ki Şahsenem bacı anamdır, O’na gelen bana gelsin” ifadesini kullandı. Baba Sami Elvan da “Biz Yavuz Bingöl’ü annesinden dolayı tanıdık. Alevi toplumunun ekmeğini yemiş birinin bu kadar nankörlük etmesi çok acı. Bu kadar vicdansızlık olmaz” diye konuştu.

     Oğuz Bingöl’den Tepki

     Yavuz Bingöl’ün sözlerine en sert tepki kardeşi Oğuz Bingöl’den geldi. Oğuz Bingöl, “Facebook” hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Ah anacım, güzel anacım, yiğit anacım. Bir gün gelip Alzheimer olduğuna, olan bitenin farkında olmayışına sevineceğim hiç aklıma gelmezdi” dedi.

     Aydınlık Gazetesi - 04.12.2014, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798065
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1245

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.